В ХМІЛЬНИКУ МАЮТЬ ПЕРЕЙМЕНУВАТИ БЛИЗЬКО 50 ВУЛИЦЬ

В ХМІЛЬНИКУ МАЮТЬ ПЕРЕЙМЕНУВАТИ БЛИЗЬКО 50 ВУЛИЦЬ
16.06.2015
Про це, під час засідання топонімічної комісії зазначив головний архітектор міста пан Михайло Загниборода. Зокрема він зазначив:

«21 травня вступили у дію декомунізаційні закони. Втілення їх у життя означає, що Україна нарешті безповоротно пориває з радянським тоталітарним минулим. Мапа країни буде позбавлена тоталітарної символіки у назвах та пам’ятниках. Неприпустимо, що в нашому місті є назви вулиць із прізвищами осіб, котрі причетні до злочинів проти людяності. Ми будемо ініціювати перед громадськістю, щоб перейменувати ці вулиці. Їх налічується близько 50».

Нагадаємо, що вже на чергову сесію має бути винесене питання про перейменування центральної вулиці Хмільника – вулиці Леніна.

Для довідки:
15 травня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки»

Законом забороняється радянська символіка, а також відповідні назви вулиць та населених пунктів.
Щоб визначитися із новою назвою місцеві громади мають півроку — до 21 листопада. Рішення про перейменування має прийняти Хмільницька міська рада.