В ХМІЛЬНИКУ МИМОВОЛІ ЗАБЛОКУВАЛИ РОБОТУ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

В ХМІЛЬНИКУ МИМОВОЛІ ЗАБЛОКУВАЛИ РОБОТУ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
10.11.2015
dauni-huy-znaet_40805734_orig_В Хмільнику склалася ситуація, коли виконавчий комітет Хмільницької міської ради просто не зможе прийняти жодного рішення.

Це сталося через непорозуміння в депутатському корпусі щодо обрання кандидатів на посаду заступників міського голови. Ці особи за посадою мали б увійти до складу новообраного виконавчого комітету. Але так не сталося, що й стало причиною блокування діяльності виконавчого комітету в майбутньому.

Попередній склад виконавчого комітету втратив свої повноваження після формування нового складу виконкому, що, власне, і сталося. Депутати визначили, що до складу новообраного виконавчого комітету має увійти аж 13 осіб. Під час пленарного засідання депутати відхилили 2 кандидатури на посаду заступників міського голови, які одночасно мали стати членами виконавчого комітету. Затверджено було лише пані Любов Гамак та пана Ігоря Павлюка. Також було окремо визначено ще двох членів виконавчого комітету міської ради: пана Олександра Грицишина та пана Олександра Мудрого.

Разом з міським головою, який також входить до складу виконавчого комітету і очолює його, увійшло 5 осіб: Сергій Редчик, Любов Гамак, Ігор Павлюк, Олександр Грицишин та Олександр Мудрий.

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначає, що засідання виконавчого комітету є правомочними, якщо в них бере участь більше половини від загального складу виконавчого комітету.

Проводимо прості обрахунки: загальний склад виконкому визначили в кількості 13 осіб. Більше половини від загального складу – це мінімум 7 осіб. А в нас лише 5…

Тобто наразі всі засідання виконавчого комітету міської ради є неправомочними. Принаймні до внесення змін та доповнень до його персонального складу. А для цього потрібно знову скликати сесію.

Зважаючи на те, що до повноважень виконавчого комітету міської ради віднесено вирішення досить важливих питань за якими стоять конкретні долі людей, то ці люди просто стали заручниками ситуації, що склалася. Сподіваємося, що вона вирішиться якнайшвидше.