В ХМІЛЬНИКУ НАВЧАЛИ ПРАВАМ ЛЮДИНИ

В ХМІЛЬНИКУ НАВЧАЛИ ПРАВАМ ЛЮДИНИ
19.12.2016
img_199810-12 грудня, в Хмільнику, відбувся навчальний захід під назвою «Вступний тренінг з прав людини для громадських діячів Вінницької області». Участь в заході взяли представники 11 районів Вінницької області, зокрема: Хмільницького, Літинського, Козятинського, Вінницького, Немирівського, Погребищенського, Липовецького, Барського, Могилев-Подільського, Піщанського, Чечельницького.

img_2006 img_2007 img_2015

В якості тренера виступила пані Михайленко Віра – адвокат, експерт та тренер Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

img_2123 img_2181

Під час тренінгу розглядалися такі теми:

  • Філософія та еволюція прав людини. Основні поняття;

  • Філософія та еволюція прав людини. Сучасна концепція прав людини;

  • Механізми захисту прав людини та фундаментальні принципи;

  • Основоположні принципи прав людини та міжнародні механізми їх захисту;

  • Фундаментальність прав людини;

  • Обмеження прав людини. Критерії правомірності. Існуючі національні механізми захисту;

  • Хто такі правозахисники? Налагодження комунікації між правозахисними ініціативами Вінницької області;

  • Дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів.


img_2017 img_2098 img_2175 img_2211

Сам захід відбувався досить активно: учасники працювали в групах, дискутували та обмінювалися досвідом. На всі питання вони отримали змістовні відповіді пані Віри Михайленко.

В подальшому планується розвивати мережу локальних ініціатив в невеликих містах Вінницької області. Для цього в останній день навчання було проведено окремий модуль, який був спрямований на визначення потреб громадських активістів (учасників навчання) для того, щоб поширювати філософію прав людини в своїх громадах. Також планується зробити подібні навчання для громадських активістів з Вінниччини щорічними.

img_2183 img_2185 img_2189 img_2264

Варто зазначити, що цей тренінг є заходом Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» та проводиться в рамках проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Реагування на порушення прав людини та посилення правової спроможності громадян та правозахисників в Україні»/ «Права людини в дії», який впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.

Локальний партнером та розробником заходу є Хмільницька районна громадська організація «ПРАВО».

img_2299