В Хмільнику немає необхідності проводити профілактику ВІЛ/СНІДу

В Хмільнику немає необхідності проводити профілактику ВІЛ/СНІДу
04.10.2011
Таку офіційну позицію міської влади висловив перший заступник міського голови, секретар Хмільницької міської ради Петро Дреженков.
9 вересня 2011 року, громадська організація «ПРАВО» звернулася з листом на ім’я Хмільницького міського голови Василя Грушка, в якому запропонувала розробити, спільно з добровольцем Корпусу Миру США в Україні Річардом Віллануева, проект, спрямований на профілактику ВІЛ/СНІДу в місті Хмільнику.
Ідея проекту полягала в проведенні освітніх заходів серед працівників медицини, санаторно-курортної галузі, проведення конкурсу дитячого малюнку, вуличних акцій тощо. Кошти на їх реалізацію планувалося отримати завдяки програмі Корпусу Миру США в Україні, яка опікується проблемою ВІЛ/СНІДу. Залучення коштів з міського бюджету не передбачалося.
На превеликий жаль міська влада, в особі першого заступника міського голови, секретаря міської ради пана Дреженкова, відмовилася від участі в розробці та реалізації проекту.

Офіційна відповідь:

Мотивація – в Хмільнику і так проводиться така робота, до того ж «на території міста спостерігається доволі незначний приріст ВІЛ-інфікованих: на кінець 2006 року на обліку у лікаря-інфекціоніста Хмільницької ЦРЛ перебувало 9 осіб, у 2007 – 8 осіб, 2009 р. – 10 осіб, 2010 р. – 14 осіб, на 1 січня 2011 року – 18 осіб, станом на 1 вересня 2011 року – 20 осіб».
Незважаючи на позицію міської влади, громадською організацією «ПРАВО», спільно з волонтером Корпусу Миру США Річардом Віллануева все ж таки буде розроблено та представлено на конкурс зазначений проект.
Нагадаємо, що перебування волонтера Корпусу Миру США в нашому місті стало можливим завдяки спільній ініціативі громадської організації «ПРАВО» та виконавчого комітету Хмільницької міської ради.