В ХМІЛЬНИКУ ОБГОВОРИЛИ ІНІЦІАТИВУ З ВИЗНАЧЕННЯ ПРАВОВИХ ПОТРЕБ ГРОМАДИ

В ХМІЛЬНИКУ ОБГОВОРИЛИ ІНІЦІАТИВУ З ВИЗНАЧЕННЯ ПРАВОВИХ ПОТРЕБ ГРОМАДИ
11.06.2019
Громадська організація «ПРАВО» презентувала свою нову ініціативу, метою якої є визначення 10 найбільш актуальних правових проблем, які наявні в Хмільницькій міській ОТГ.



В квітні цього року, представники Хмільницької ОТГ, а саме:

  • Олена Черній – експертка громадської організації “ПРАВО”

  • Віталій Дорох – голова Ради громадської організації “ПРАВО”

  • Наталія Мазур – начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради;

  • Ганна Маринич – начальник Хмільницького бюро правової допомоги;


взяли участь в практикумі «Дослідження правових потреб громади: робимо доступ до правосуддя потрібним та дієвим», який був організований в рамках програми «Правоспроможна громада – 2019».



Після участі в навчанні було розроблено концепцію соціологічного дослідження, яке й має на меті виявити найактуальніші правові проблеми, що існують в Хмільницькій ОТГ.

Члени хмільницької команди мають на меті розробити методику та інструментарій дослідження, провести соціологічне дослідження, проаналізувати результати, визначити найбільш актуальні правові потреби, підготувати звіт та обговорити його з представниками влади та громадськості.



На думку експертів громадської організації «ПРАВО», практична користь в реалізації такої ініціативи полягатиме в можливості більш акцентовано інформувати членів громади про їх права та механізми вирішення правових потреб, планувати та проводити навчання з тих тем, які найбільш актуальні для членів громади (суб’єктів господарювання, громадських організацій тощо), а також виявити нормативно-правові перешкоди в реалізації прав членів громади.



Для довідки:

Програма «Правоспроможна громада – 2019» є комплексом практичних заходів, що

включає дослідження правових потреб громади, розробку місцевих програм доступу до правосуддя, оцінку їх реалізації.

Адміністрування програми здійснюється Громадською спілкою «Мережа правового розвитку» (членом якої є громадська організація «ПРАВО»), ВБО «Українська фундація правової допомоги» та мережі правових клубів «Pravokator».