В ХМІЛЬНИКУ ОБГОВОРИЛИ МОЖЛИВІСТЬ ЗДІЙСНЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО КОНТРОЛЮ ЗА ЯКІСТЮ ПАСАЖИРСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ В МІСТІ

В ХМІЛЬНИКУ ОБГОВОРИЛИ МОЖЛИВІСТЬ ЗДІЙСНЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО КОНТРОЛЮ ЗА ЯКІСТЮ ПАСАЖИРСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ В МІСТІ
07.12.2015
завантаженняВ Хмільнику, під час засідання Клубу громадського діалогу, було обговорено питання можливості здійснення громадського контролю за якістю пасажирських перевезень.

Під час заходу було презентовано досвід інших міст щодо нормативного врегулювання здійснення громадського контролю за пасажирськими перевезеннями.

Також було акцентовано увагу учасників на тому, що адміністративний кодекс містить низку статей, які встановлюють відповідальність водіїв маршрутних таксі за порушення правил перевезення пасажирів, відхилення від маршруту руху тощо.

IMG_1988

Під час обговорення було визначено, що наразі необхідно визначити, хто має право складати протоколи за зазначеними статтями дмінкодексу, розробити Порядок здійснення громадського контролю за роботою громадського транспорту, передбачити в Порядку співпрацю громадських інспекторів з особами, уповноваженими складати протоколи, розробити навчальну програму для кандидатів на посаду громадських інспекторів, провести навчання для кандидатів на посаду громадських інспекторів.

На думку організаторів заходу, для того, щоб виконати всі зазначені завдання, міський голова має створити робочу группу, до якої увійдуть експерти громадської організації «ПРАВО», депутати та посадові особи міської ради. Відповідну пропозицію буде направлено на ім’я міського голови.

IMG_1984

Для довідки:

Захід відбувся в рамках засідання Клубу громадського діалогу в рамках проекту «Клуби громадського діалогу. Громадське сприяння реформ самоврядування в Україні», що реалізувався в рамках Польсько-Канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці. Ініціаторами заходу виступила громадська організація «ПРАВО».