В ХМІЛЬНИКУ ОБГОВОРИЛИ ПРОБЛЕМИ ЗАПРОВАДЖЕННЯ СЕРВІСУ «ВІДКРИТЕ МІСТО»

В ХМІЛЬНИКУ ОБГОВОРИЛИ ПРОБЛЕМИ ЗАПРОВАДЖЕННЯ СЕРВІСУ «ВІДКРИТЕ МІСТО»
06.08.2021
Вчора, 5 серпня, в залі засідань міської ради, відбувся “круглий стіл”, під час якого обговорили впровадження в громаді сервісу «Відкрите місто». На початку заходу експерт громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох ознайомив присутніх з історією впровадження в Хмільнику інструментів електронної демократії, провів короткий аналіз їх використання членами громади, а також ознайомив з самою ідеєю функціонування сервісу «Відкрите місто».



Після обговорення та відповідей на питання, експерт громадської організації «ПРАВО» Володимир Плахотнюк детально ознайомив з функціоналом сервісу «Відкрите місто», акцентувавши увагу на алгоритмі дій і громадянина, який виявив проблему, і модератора, який отримує повідомлення про проблему, і конкретного виконавця, від якого залежить вирішення проблеми.



Окремо було обговорено необхідність затвердження відповідної нормативно-правової бази, яка потрібна для того, щоб «запустити» в громаді сервіс «Відкрите місто». Учасники «круглого столу», зокрема експерти громадської організації «ПРАВО» та представники юридичного відділу міської ради, домовилися протягом наступного тижня доопрацювати проект рішення та передати його на узгодження відповідним структурним підрозділам. Після цього пройде ще одне засідання «круглого столу», під час якого обговорять спірні норми проекту рішення та будуть внесені остаточні правки до нього.

Матеріал підготовлено громадською організацією «ПРАВО» в партнерстві з Хмільницькою міською радою, Центром аналізу місцевої політики та Хмільницьким бюро правової допомоги у межах проєкту «Розвиток інструментів «civic tech» в Хмiльницькiй громаді» за підтримки проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа і фінансується Європейським Союзом.

Національну платформу е-демократії E-DEM створено Фондом Східна Європа в межах швейцарсько-української Програми EGAP.

Детальніше про проєкт читайте за посиланням https://cutt.ly/GjWxA5C.