В ХМІЛЬНИКУ ОБГОВОРИЛИ ПРОПОЗИЦІЇ ДО РАЙОННОЇ ПРОГРАМИ НАДАННЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

В ХМІЛЬНИКУ ОБГОВОРИЛИ ПРОПОЗИЦІЇ ДО РАЙОННОЇ ПРОГРАМИ НАДАННЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ
02.11.2016
img_1800Експерти громадської організації «ПРАВО» розробили пропозиції до Програми надання безоплатної правової допомоги населенню Хмільницького району та представили їх для обговорення, під час засідання «круглого столу».

img_1799

11 жовтня 2016 року, під час пленарного засідання Хмільницької районної ради, було затверджено Програму надання безоплатної правової допомоги населенню Хмільницького району на 2016-2017 роки.

Після аналізу програми експертами громадської організації «ПРАВО» було виявлено, що єдиний захід програми спрямований на забезпечення населення району лише вторинною правовою допомогою. Програма не передбачає заходів щодо інформування населення про можливості отримання безоплатної правової допомоги, не передбачає заходів щодо забезпечення населення первинною безоплатною правовою допомогою, не передбачає заходів щодо підвищення потенціалу посадових осіб органів місцевого самоврядування району щодо виконання своїх повноваження з надання безоплатної первинної допомоги, а також щодо підвищення правового рівня населення.

img_1797

Зважаючи на результати проведення аналізу експертами громадської організації «ПРАВО» було розроблено проект рішення Хмільницької районної ради «Про внесення змін до рішення Хмільницької районної ради «Про Програму надання безоплатної правової допомоги населенню Хмільницького району на 2016-2017 роки».

Під час засідання «круглого столу» було презентовано запропоновані заходи, якими пропонується доповнити програму, а також було представлено результати опитування думки учнів та учениць шкіл Хмільницького району щодо їх обізнаності в гендерних питаннях.

img_1810

Варто зазначити, що участь в засідання взяли заступник голови Хмільницької райдержадміністрації Павло Горбатюк, заступник голови Хмільницької районної ради Анатолій Войцещук, депутати районної ради Володимир Ткач та Микола Дорош, а також директори загальноосвітніх закладів, представники засобів масової інформації та громадськість. Під час обговорення всі вони схвалили запропоновані заходи та висловили бажання щодо подальшої співпраці з громадською організацією «ПРАВО».

img_1808

Після заходу проект рішення, з відповідним супровідним листом, було направлено на ім’я голови Хмільницької районної ради. В листі була висловлена пропозиція винести запропонований проект рішення на розгляд сесії Хмільницької районної ради, а також готовність експертів громадської організації «ПРАВО» презентувати запропонований проект рішення для членів постійно комісії районної ради з питань депутатської діяльності, регламенту, інформації, законності та правопорядку.