В ХМІЛЬНИКУ ОБГОВОРИЛИ ЗМІНИ ТА ДОПОВНЕННЯ ДО СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ МІСТА

В ХМІЛЬНИКУ ОБГОВОРИЛИ ЗМІНИ ТА ДОПОВНЕННЯ ДО СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ МІСТА
31.12.2017
29 грудня, в конференц-залі міської ради, члени робочої групи, яку було створено для розробки пропозицій щодо коригування Стратегії розвитку міста Хмільника до 2020 року, презентували свої напрацювання для Комітету з реалізації стратегії розвитку міста. Головував на засіданні Комітету міський голова Сергій Редчик.



Необхідність внесення змін та доповнень стала наслідком проведеного аналізу Стратегії, що здійснили експерти громадської організації «ПРАВО».



Варто зазначити, що цього року секретар міської ради Павло Крепкий та очільниця Центру аналізу місцевої політики Олена Черній взяли участь в навчанні, яке було організоване в рамках проекту «Належне управління територіальних громад: досвід стратегічного планування країн Вишеградської четвірки для країн Східного партнерства», що реалізовується Єврорегіоном «Дністер». Під час навчання учасники ознайомилися з вітчизняним та європейським досвідом розробки та реалізації Стратегій розвитку громад. І ці знання стали якраз в нагоді під час роботи над вдосконаленням Стратегії розвитку Хмільника.

Одночасно міським головою було створено робочу групу, яка займалася розробкою пропозиції щодо коригування стратегії. До складу робочої групи увійшли:

  • Крепкий Павло Васильович– секретар міської ради, голова робочої групи.

  • Кондратовець Юрій Григорович – голова постійної комісії міської ради з питань планування, бюджету, економічного розвитку та підприємництва міської ради;

  • Підвальнюк Юрій Григорович – начальник управління економічного розвитку та євроінтеграції міської ради.

  • Кондратовець Ольга Василівна – начальник відділу прогнозування та залучення інвестицій управління економічного розвитку та євроінтеграції міської ради, секретар робочої групи.

  • Черній Олена Володимирівна – голова ГО «Центр аналізу місцевої політики»

  • Дорох Віталій Володимирович – голова Хмільницької районної громадської організації «ПРАВО».

  • Носальський Тарас Юрійович – представник громадської організації «Центр аналізу місцевої політики».

  • Шеремета Володимир Миколайович – голова Хмільницького міського осередку Міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина».


Робочою групою було проаналізовано Стратегію розвитку міста до 2020 року і виявлено низку проблемних питань, зокрема: не актуалізована статистична інформація, що утруднює аналіз динаміки розвитку окремих показників, відсутній в стратегії SWOT-аналіз, відсутні індикатори, нечітко прописана моніторингова складова стратегії, а також відсутній річний план реалізації Стратегії, що створює проблеми імплементації заходів стратегії в міські програми.



На початку зустрічі членом робочої групи Віталієм Дорохом було презентовано напрацювання робочої групи. Під час презентації пані Оленою Черній було акцентовано увагу на необхідності розробки річного плану реалізації Стратегії та його значенні в ефективності виконання Стратегії розвитку.



Після презентації відбулося обговорення, під час якого учасники ставили питання членам робочої групи та обговорювали окремі пропозиції.

Тепер члени Комітету мають опрацювати матеріали та погодити чи відхилити пропозиції щодо внесення змін та доповнень до Стратегії розвитку міста до 2020 року.

Пропонуємо ознайомитися з варіантом змін до Стратегії. Саме в такому вигляді пропонується викласти окремі її розділи.

Матеріали можна скачати тут:

Експертний висновок про систему моніторингу і оцінки Стратегії стійкого розвитку м. Хмільника до 2020 року

Пропозиції щодо внесення змін та доповнень до Стратегії розвитку міста Хмільника.