В ХМІЛЬНИКУ ОБГОВОРЮВАЛИ РЕФОРМУ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

В ХМІЛЬНИКУ ОБГОВОРЮВАЛИ РЕФОРМУ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ
07.06.2014
CIMG4054Нещодавно, в Хмільнику, відбулися дебати щодо питання реформування місцевого самоврядування в Україні. Участь в заході взяли представники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадські активісти та представники засобів масової інформації.

Дебати відбулися в рамках польсько-українського проекту «Суспільний капітал для українського самоврядування».

На початку заходу, представник Інституту демократії імені Пилипа Орлика пані Оксана Колісник розповіла про проект, зазначивши, що його метою є підтримка демократичних середовищ в малих та середніх містах України та розбудова громадського сприяння здійсненню реформи місцевого самоврядування.

CIMG4051

Експерт проекту, Віталій Дорох, ознайомив учасників заходу з основними положеннями Концепції реформування місцевого самоврядування, а також з проектом змін до Конституції України.

CIMG4061

Під час обговорення учасники загалом підтримали ідею проведення реформи місцевого самоврядування в Україні, хоча й висловили низку зауважень та побоювань щодо практичного впровадження цієї ініціативи.

CIMG4063CIMG4064CIMG4068CIMG4071CIMG4074

Віталій Дорох, зокрема зазначив:

«Концепцією реформування місцевого самоврядування та територіальної
організації влади в Україні передбачено багато нововведень, тому кожна територіальна громада отримає багато викликів, на які потрібно буде адекватно та фахово реагувати. Саме тому потрібно максимально залучити до обговорення реформи представників громадськості»,

CIMG4058

Для довідки: дебати відбудуться в рамках польсько-українського проекту «Суспільний капітал для українського самоврядування», що виконується спільно Щецинським регіональним центром Фундації розвитку місцевої демократії (FRDL) та МГО «Інститут демократії імені Пилипа Орлика» (Центральноукраїнський регіональний центр, Черкаси) за фінансової підтримки Міністерства Закордонних справ Республіки Польща.