В ХМІЛЬНИКУ ОБГОВОРЮВАЛИ СИСТЕМУ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

В ХМІЛЬНИКУ ОБГОВОРЮВАЛИ СИСТЕМУ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ
02.11.2017
Нещодавно в Хмільнику відбулося засідання «круглого столу», під час якого учасники обговорювали подальший розвиток системи безоплатної правової допомоги в Хмільницькому районі.

На початку зустрічі Віталій Дорох поінформував присутніх про те, що громадська організація «ПРАВО» стала переможцем конкурсу з відбору юридичних осіб приватного права для надання в районі первинної безоплатної правової допомоги. Зокрема, він зазначив, що в наступному році, за кошти районного бюджету, мають бути проведені такі заходи:

  • Надання первинної правової допомоги з залученням правових консультантів з сіл району;

  • Проведення в сільських школах Хмільницького району тренінгів для молоді щодо прав людини та гендерної рівності;

  • Проведення навчання для вчителів права сільських шкіл щодо методик викладання основ прав людини та гендерної рівності з використанням Посібника з початкового вивчення прав людини «Перші кроки», розробленого Amnesty International;

  • Проведення навчання для учнів загальноосвітніх шкіл та шкільних психологів щодо створення та налагодження діяльності шкільних служб порозуміння.




Учасники обговорили можливі варіанти формування груп для проведення навчання, а також подальші кроки щодо формування в районі системи безоплатної правової допомоги.

Для довідки:

Захід відбувся в рамках проекту «Безоплатна правова допомога в Хмільницькому районі: посилюємо правові можливості громад» реалізовується громадською організацією «ПРАВО», в партнерстві з Хмільницькою районною радою та Хмільницьким бюро правової допомоги, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».