В Хмільнику освітяни підтримали батьків та вимагають скасування рішення виконкому

В Хмільнику освітяни підтримали батьків та вимагають скасування рішення виконкому
26.06.2012
Батьки, діти яких можуть потрапити до класу, в якому навчатиметься понад 40 учнів, а також дирекція та вчителі Хмільницької школи №2, звернулися до міського голови Хмільника Василя Грушка та депутатів Хмільницької міської ради з проханням скасувати рішення виконавчого комітету міської ради, якими встановлюється норма щодо середньої наповнюваності класів на 2012-2013 навчальні роки в 27 учнів.

Рішення про необхідність такого звернення було одноголосно прийнято під час проведення звіту директора школи №2.

На думку дирекції, вчителів та батьків, які взяли участь в звіті директора, прийняття відповідних рішень виконкому, і як наслідок – формування класів з кількістю учнів понад 40 осіб, призведе до порушення конституційних прав дітей.

В зверненні викладено прохання про скасування рішень виконкому в частині, що «порушують законні права дітей і тим самим погіршують систему освіти міста Хмільника».

Також в зверненні батьки пропонують міському голові Василю Грушку та депутатам міської ради «не ховатися за стінами владних кабінетів, а прийти на батьківські збори, подивитись нам у вічі та сказати, що «певний» перелік витрат, які проводяться сьогодні з бюджету міста, є набагато важливішим для громади, ніж здоров’я та якісна освіта наших дітей».

Повідомляємо, що чергове пленарне засідання сесії Хмільницької міської ради має відбутися 5 липня. Чи підуть депутати на зустріч батькам? Покаже час…

Пропонуємо вашій увазі копію звернення: