В Хмільнику перевірять, як реалізовується програма розвитку підприємництва

В Хмільнику перевірять, як реалізовується програма розвитку підприємництва
18.06.2012
Громадська організація «ПРАВО» розпочинає громадську експертизу ефективності реалізації міської програми розвитку малого підприємництва міста Хмільника на 2011-2012 роки. Завтра організація офіційно подасть запит на ім’я міського голови.

Предмет громадської експертизи: стан та ефективність реалізації Програми розвитку малого підприємництва міста Хмільника на 2011-2012 роки.

Мета громадської експертизи:

  • оцінка діяльності виконавчих органів Хмільницької міської ради щодо реалізації Програми розвитку малого підприємництва міста Хмільника на 2011-2012 роки;

  • оцінка ефективності реалізації Програми розвитку малого підприємництва міста Хмільника на 2011-2012 роки;

  • внесення пропозицій щодо розробки Програми розвитку малого підприємництва міста Хмільника на наступні роки (орієнтовно на 2013-2914 рр.)


Відповідно до пункту 3 Порядку сприяння проведенню громадської експертизи діяльності виконавчих органів Хмільницької міської ради, затвердженого рішенням виконавчого комітету Хмільницької міської ради від 21 квітня 2011 року №255, після отримання запиту щодо сприяння проведення громадської експертизи, міський голова зобов’язаний:

- видати у тижневий строк розпорядження про проведення громадської експертизи і заходів, пов'язаних з підготовкою матеріалів, із зазначенням прізвища, ім'я, по батькові та посади особи (осіб), відповідальної (відповідальних) за забезпечення взаємодії з громадською організацією «ПРАВО»;

- протягом трьох днів з моменту видання розпорядження про проведення громадської експертизи довести його зміст до відома громадської організації «ПРАВО»;

- розмістити у тижневий строк з моменту надходження запиту щодо проведення громадської експертизи та заходи, які були здійснені з метою сприяння її проведенню на Офіційному сайті міста Хмільника: http://hmilnyk.osp-ua.info/

- надати всю інформацію, необхідну для проведення громадської експертизи, у відповідності до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Для довідки: в 2011 році вже проводилися громадські експертизи діяльності виконавчих органів Хмільницької міської ради. Було проведено 3 громадські експертизи, які стосувалися діяльності громадських інспекторів з благоустрою (громадська організація «Молодіжна Рада»), легалізації органів самоорганізації населення в місті (громадська організація «ПРАВО»), а також якості пасажирських перевезень в місті Хмільнику (громадська організація «Молодіжна Рада»). Це вже четверта громадська експертиза діяльності виконавчих органів Хмільницької міської ради з моменту затвердження відповідного Порядку.

За результатами попередніх двох експертиз було затверджено відповідні рішення, які повністю або частково враховували пропозиції.

Пропозиції за результатами громадської експертизи, що стосувалися діяльності громадських інспекторів з благоустрою були відхилені.