В ХМІЛЬНИКУ ПІДГОТУВАЛИ НОВИХ МЕДІАТОРІВ ДЛЯ ШКІЛЬНИХ СЛУЖБ ПОРОЗУМІННЯ

В ХМІЛЬНИКУ ПІДГОТУВАЛИ НОВИХ МЕДІАТОРІВ ДЛЯ ШКІЛЬНИХ СЛУЖБ ПОРОЗУМІННЯ
28.10.2017
З 24 по 27 жовтня в приміщенні Хмільницької ЗОШ І-ІІІ ст. №3 пройшов тренінг «Базові навички медіатора шкільної служби порозуміння», у якому взяли участь учні та педагоги Хмільницьких ЗОШ І-ІІІ ст. №2, ЗОШ І-ІІІ ст. №3, НВК: ЗШ І-ІІІ ст. –гімназія №1, НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. ДНЗ» с. Березна, ЗШ І-ІІІ ст. с. В. Митник, «НВК I-III ст. - ДНЗ» с. Лозова, ЗОШ І-ІІІ ст. с. Ш. Гребля, ДПТНЗ "Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти".



У вересні 2017 року координатори та медіатори трьох шкіл району прийняли участь у тренінгу для тренерів-медіаторів і здобули навички для проведення тренінгів «Базові навички медіатора шкільної служби порозуміння». Результатом цього навчання є успішно спланований та проведений чотириденний тренінг. Допомагала тренерам у якості супервізора досвідчена тренер-фасилітатор Вікторія Калязіна, яка представляє ГО «Інститут миру і порозуміння» м. Київ.


Учасники із захопленням навчались допомагати одноліткам порозумітися в конфліктних ситуаціях, спробували себе в рольовій грі в якості медіатора та в ролі однієї із сторін конфлікту, вчились досягати консенсусу в конфліктній ситуації.


В рамках проекту заплановано відкриття шкільних служб порозуміння у ЗОШ І-ІІІ ст. №2, ЗОШ І-ІІІ ст. №3, ДПТНЗ "Хмільницький аграрний центр професійно-технічної освіти", НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.ДНЗ» с. Березна та відновлення шкільної служби порозуміння в ЗШ І-ІІІ ст. –гімназія №1.
Організатори виражають вдячність тренерам: Шуляк Людмилі, Лукашенко Аліні, Лоїк Тетяні, Куліш Юлії, Здебській Ангеліні, Мазур Ірині, а також адміністрації ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Євтодію Миколі Андрійовичу.


Тренінг побудовано на багаторічному практичному досвіді та проводиться за програмою, розробленою громадською організацією «Інститут Миру і Порозуміння» (http://ipcg.org.ua/). Також, ГО «Інститут Миру і Порозуміння» надає методичну підтримку у вигляді посібників на теми відновних практик, робочі зошити для медіаторів та необхідні документи для роботи ШСП міста Хмільника та Хмільницького району.
Тренінг пройшов в рамках проекту “Розвиток шкільних служб порозуміння в рамках Мережі правового розвитку”, що реалізує ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” у співпраці з організаціями-членами МПР за підтримки Міжнародний фонд “Відродження”.
Координатор проекту в місті Хмільник та Хмільницькому районі ГО «ПРАВО», контактна особа Тетяна Шевчук тел. (096) 900 58 71.