В Хмільнику підприємці вимагали від влади не забирати в них робочі місця

В Хмільнику підприємці вимагали від влади не забирати в них робочі місця
30.04.2012
Підприємці, що працюють на ринку в центрі Хмільника, який постійно затоплює після сильних дощів, відвідали пленарне засідання сесії Хмільницької міської ради. Вони вимагали від депутатів не забирати в них робочі місця та відмовитись від ініціювання процесу розірвання угоди з орендарем території, на якій розміщено торгові точки…

Базарчик в центрі Хмільника постійно заливає дощем, після чого воду викачують спеціальним насосом. На думку депутатів міської ради та міського голови Василя Грушка це призводить до погіршення санітарного стану ринку.

Як наслідок, на попередній сесії група депутатів міської ради виступила з ініціативою щодо розгляду питання про дострокове розірвання угоди оренди земельної ділянки, на якій розміщено ринок. Підприємці, які працюють на ньому, сприйняли таку ініціативу, як зазіхання на їхні робочі місця.

Нещодавно з’ясувалося, що на місці затоплюваного базарчика в центрі Хмільника мають намір збудувати торгівельно-розважальний комплекс. Про це розповів Хмільницький міський голова Василь Грушко в інтерв’ю «Газеті по-українськи». Також Василь Пилипович наголосив на незадовільному санітарному стані ринку в центрі міста. За словами міського голови, підприємців, які працюють на базарчику, мають намір перевести «на інші ринки», розірвавши з ними договори оренди, які укладено до 2015 року.

Коментуючи ситуацію з постійно затоплюваним ринком міський голова Хмільника зокрема зазначив: «З тим ринком проблеми відколи він існує. Він у низовині, каналізація засмітилася, а чистити її нема кому, бо частина у приватних руках. На ринку антисанітарія, скрізь сміття, туалет у жахливому стані. Договора з підприємцями підписані до 2015, але вже цього року будемо ініціювати розірвання договорів. Підприємців переведемо на інші ринки. Тут хочемо збудувати торгівельно-розважальний комплекс».

Такі заяви міського голови викликали невдоволення в підприємців і вони вирішили відвідати сесію міської ради. Як наслідок – депутати відхилили ініціативу щодо розгляду питання про можливе розірвання угоди з орендарем території на якій розміщено торгові точки.

Але в будь-якому випадку питання незадовільного санітарного стану ринку в центрі міста потрібно вирішувати. І вирішувати негайно.