В ХМІЛЬНИКУ ПІДВИЩЕННЯ ВАРТОСТІ ВОДОПОСТАЧАННЯ НЕ БУДЕ. ПРИНАЙМНІ ПОКИ ЩО…

В ХМІЛЬНИКУ ПІДВИЩЕННЯ ВАРТОСТІ ВОДОПОСТАЧАННЯ НЕ БУДЕ. ПРИНАЙМНІ ПОКИ ЩО…
01.08.2016
vodakranВиконавчий комітет Хмільницької міської ради не затвердив рішення про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення.

Про це повідомляє Офіційний сайт міста Хмільника.

Причина не прийняття нових тарифів полягає в тому, що такі повноваження не відносяться до повноважень виконкому, а належать до повноважень Вінницької обласної ради.

Натомість виконавчий комітет рекомендував водоканалу «невідкладно звернутись до обласної ради з вимогою встановити тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Залишається загадкою, чому адміністрація водоканалу знаючи, що встановлення нових тарифів не відноситься до повноважень виконавчого комітету, зверталася саме до виконавчого комітету, а не одразу до обласної ради? Також досить дивним виглядає те, що в Хмільнику було нещодавно проведені громадські слухання щодо підвищення тарифів. Невже на той час ніхто не знав, що підвищення тарифів не є повноваженнями виконкому? Навіщо було витрачати «час та натхнення»: готувати проект рішення, візувати його, отримувати погодження, проводити громадські слухання?