В Хмільнику продовжує роботу Школа громадської експертизи

В Хмільнику продовжує роботу Школа громадської експертизи
27.03.2011
25 березня, за сприяння громадської організації «ПРАВО» та фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», розпочалася друга сесія Школи громадської експертизи для інститутів громадянського суспільства Вінниччини.

Перша триденна сесія відбулася 18-20 березня на базі готельного комплексу «Аист». Участь в Школі взяли представники раніше сформованої групи, а також зацікавленні представники інститутів громадянського суспільства міста Хмільника та району, які виявили бажання долучитися до проведення Школи в якості «вільних слухачів». Загалом участь в заходах взяли 19 осіб.

Друга триденна сесія також складатиметься з трьох взаємопов’язаних блоків. Вашій увазі пропонуються теми, які буде розглянуто під час другої сесії:

Перший блок – «Планування кампанії громадського контролю. Моніторинг як інструмент громадського контролю»:

Кампанія громадського контролю. Основні етапи її підготовки та реалізації;
Визначення мети, об’єкту та предмету кампанії громадського контролю;
Моніторинг як інструмент громадського контролю;

Другий блок - « Громадська експертиза як форма громадського контролю»:

Що таке громадська експертиза?;
Чим громадська експертиза може допомогти в кампанії громадського представництва?;
Планування проведення громадської експертизи. Основні кроки;
Проведення громадської експертизи. Підготовка експертного висновку;
Способи оскарження дій або бездіяльності органів влади з приводу невиконання Постанови КМУ про проведення громадської експертизи.

Третій блок - «Успішні практики проведення громадської експертизи»:

В рамках третього блоку запланований візит представника Інституту Медіа Права Ольги Сушко, яка ознайомить учасників з успішними практиками проведення громадської експертизи діяльності органів виконавчої влади, які були здійсненні Інститутом Медіа Права.

Нагадуємо, що Школа громадської експертизи відбувається в місті Хмільнику за сприяння громадської організації «ПРАВО» та фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» для представників інститутів громадянського суспільства Вінниччини.