В ХМІЛЬНИКУ РОЗПОЧАЛАСЯ ВИБОРЧА КАМПАНІЯ?

В ХМІЛЬНИКУ РОЗПОЧАЛАСЯ ВИБОРЧА КАМПАНІЯ?
19.03.2015
imagesНа сторінках видання «33 канал» з’явився матеріал, в якому опубліковане звернення хмільничан про те, що начальник управління соціального захисту міської ради Сергій Редчик, начебто вдало використовує складну ситуацію в країні, зокрема проведення АТО та пов’язані з цим мобілізаційні процеси, щоб збагатитися.

В зверненні до редакції йдеться про те, що спекулюючи своєю посадою, прилаштувався на цьому заробляти гроші, знаходить людям псевдоопікунів і такими своїми діями ставить під загрозу четверту хвилю мобілізації в районі.

Сергій Борисович так прокоментував ситуацію:

– «Це неправда. Як я можу продавати опікунство? Тут визначена законодавством певна процедура. Документи майбутнього опікуна перевіряє три різних підрозділи, такі рішення одноосібно не приймаються. Законодавством чітко визначено категорію людей, які можуть надавати послуги опіки чи піклування. Там нічого не вказано про заборону приймати документи у чоловіків призовного віку. Я не володію інформацією про те, чи приходила повістка кандидату на опікунство, чи ні. Хоча прекрасно розумію, що той, хто хоче ухилитися від служби, знайде різні шляхи для цього. Можуть і нашу службу використати. Тому я дуже ретельно ставлюся до кожного кандидата і попередив своїх працівників, що такі варіанти також можливі. Але навіть якщо я з’ясую, що людина, яка подала заяву та усі необхідні документи на опікунство, намагається ухилитися від мобілізації, не можу йому через це відмовити, немає таких повноважень».

На питання, як можна перевірити, чи опікун справно виконує свої обов’язки, а не взяв довідку про опікунство лише для військкомату, Сергій Редчик зазначив:

– «Раз у три місяці з територіальних центрів приходять акти про роботу опікунів. Згідно з цими документами, нараховується зарплата, це невеликі кошти — від 90 до 160 гривень, також робота опікуна зараховується у трудовий стаж, – повідомив Сергій Редчик. Він переконаний, що ця проблема є загальнодержавною і по-іншому її не вирішиш, як тільки звертатися до Міністерства соцполітики з вимогою внести зміни до категорій тих, хто може подавати документи на опікунство інвалідом».

Варто зазначити, що містом ширяться чутки, начебто Сергій Редчик має намір балотуватися на наступних виборах на посаду міського голови. То ж можна припустити, що такі закиди є неофіційним початком виборчої кампанії.