В Хмільнику створено координаційну раду руху «ЧЕСНО»

В Хмільнику створено координаційну раду руху «ЧЕСНО»
23.06.2012
22 червня, за наслідком проведення презентації Громадянського руху «ЧЕСНО», було створено міськрайонну координаційну раду цього руху. До складу координаційної ради увійшли представники міських та районних громадських організацій. Керівником хмільницької координаційної ради руху «ЧЕСНО» було обрано лідера громадської організації «ПРАВО» Віталія Дороха.

За тиждень мають відбутися збори координаційної ради. Під час яких буде визначено план подальших дій, а також вироблено механізм залучення до руху «ЧЕСНО» представників інших громадських організацій міста та району.

Для довідки:

Громадянський рух ЧЕСНО започатковано групою зацікавлених активістів спільно з представниками партнерства “Новий Громадянин”. Рух утворився 29 жовтня 2011 року під час акції “Фільтруємо парламент за 24 години” – рівно за рік до чергових парламентських виборів в Україні.

Мета Руху – активізувати суспільство, щоб очистити майбутній парламент від недостойних депутатів. Символ кампанії – часник – засіб дезінфекції та боротьби з нечистою силою.

Учасники Руху розробили для кандидатів громадські критерії доброчесності, серед яких, зокрема, такі:

  • відсутність фактів порушень прав і свобод людини

  • незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців

  • непричетність до корупційних дій

  • прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя

  • особисте голосування в парламенті

  • участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів


Спільно з журналістами та громадськими активістами учасники Руху перевірять нинішніх і майбутніх депутатів на відповідність цим критеріям.

Учасники Руху будуть публічно вимагати у політичних сил визнати громадські критерії та не допустити до участі у виборах тих кандидатів, які їм не відповідатимуть.

Ініціатива відкрита для приєднання громадських організацій та індивідуальних учасників. Рух не підтримує жодного політика чи політичну силу, його представники не будуть брати участі у виборах.

Більше інформації за посиланням: http://chesno.org/