В ХМІЛЬНИКУ ТАКИ ОБМЕЖИЛИ РЕЖИМ РОБОТИ ЗАКЛАДІВ ТОРГІВЛІ В НІЧНИЙ ЧАС… і знову – з порушенням законодавства…

В ХМІЛЬНИКУ ТАКИ ОБМЕЖИЛИ РЕЖИМ РОБОТИ ЗАКЛАДІВ ТОРГІВЛІ В НІЧНИЙ ЧАС… і знову – з порушенням законодавства…
20.08.2014
demotivators.org.ua-129496-3Виконавчий комітет Хмільницької міської ради прийняв рішення, яким обмежив режим роботи закладів торгівлі в нічний час.

Відповідне рішення набуде чинності з 25 серпня.

Таким чином на території міста Хмільника робота «нічних» закладів торгівлі буде обмежена з 24.00 до 7.00.

Як зазначається в рішенні, такі дії зумовлені необхідністю «впровадження державної політики щодо попередження вживання алкогольних та слабоалкогольних напоїв серед населення», «врахувавши подання правоохоронних органів щодо питань зміцнення законності і правопорядку на вулицях та інших громадських місцях міста Хмільника», а також враховуючи «побажання мешканців міста, висловлені на загальноміській нараді».

Коментар Центру правової інформації та консультацій:

За своєю суттю зазначене рішення виконавчого комітету міської ради є регуляторним актом. Для його затвердження мала б бути витримана відповідна процедура: внесення до річного плану регуляторної діяльності, оголошення про оприлюднення, власне – оприлюднення проекту рішення, і головне – проведення його громадського обговорення. Всього цього зроблено не було… Міська влада черговий раз порушила закон про регуляторну політику. Висновок – це рішення виконавчого комітету міської ради має бути скасоване в спосіб, передбачений законодавством.