В Хмільнику відбувся тренінг для представників органів самоорганізації населення.

В Хмільнику відбувся тренінг для представників органів самоорганізації населення.
12.04.2009
3 квітня в місті Хмільнику відбувся тренінг «Як територіальна громада може впливати на вирішення питань місцевого значення».

Участь в заході взяли представники органів самоорганізації населення міста Хмільника, представники Хмільницької міської ради та місцевих громадських організацій. Загалом участь в заході взяло 30 чоловік. В якості тренера була запрошена Оксана Яцюк – Голова Ради Подільського центру соціальних технологій.

Під час тренінгу учасники отримали знання та практичні навички щодо реального впливу громади на прийняття рішень органами місцевого самоврядування, а також ознайомилися з механізмами залучення членів громади до процесу прийняття рішень.

Проведенний тренінг є першим в навчальному блоці проекту. На членів сформованої групи чекають ще два заходи на тему: «Основи діяльності органів самоорганізації населення» та «Фандрейзинг для органів самоорганізації населення».

Навчання членів територіальної громади міста Хмільника відбувається в рамках проекту громадської організації «ПРАВО» «Розвиток органів самоорганізації населення міста Хмільника», який реалізовується в партнерстві з Хмільницькою міською радою та громадською організацією «Молодіжна Рада»,

Метою проекту є створення умов для більш ефективної участі жителів міста Хмільника у вирішенні питань місцевого значення через розвиток та посилення спроможності органів самоорганізації населення міста.

Проект включає проведення комплексного моніторингу ефективності діяльності органів самоорганізації населення міста Хмільника та їх взаємодії з Хмільницькою міською радою, підвищення рівня поінформованості цільових груп щодо стану ефективності такої діяльності, а також підвищення рівня правової обізнаності керівників та активу органів самоорганізації населення міста Хмільника щодо організації їх (ОСН) ефективної діяльності.

На думку розробників проекту його реалізація дозволить налагодити суспільний діалог стосовно проблем активної участі мешканців міста Хмільника у вирішені питань місцевого значення та дасть поштовх для розвитку та посилення спроможності органів самоорганізації населення міста Хмільника, що в свою чергу дозволить залучити громадян у процес управління містом, об’єднати їх зусилля для вирішення конкретних завдань, виявляти і більш ефективно реагувати на проблеми, які виникають перед громадою, а також посприяє більшій участі представників громадськості в програмах, що здійснюються владою.

Успішна реалізація проекту загалом дозволить створити умови для більш ефективного управління, прийняття більш ефективних управлінських рішень в економічних та соціальних сферах розвитку міста та зменшить загрозу виникнення соціальних конфліктів.

Реалізація проекту стала можлива за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».