В ХМІЛЬНИКУ ВИВЧАЛИ ОСОБЛИВОСТІ БЮДЖЕТНОГО ПРОЦЕСУ

В ХМІЛЬНИКУ ВИВЧАЛИ ОСОБЛИВОСТІ БЮДЖЕТНОГО ПРОЦЕСУ
02.12.2014
101_0018В Хмільнику відбувся семінар, під час якого депутати міської ради та представники громадськості вивчали особливості бюджетного процесу на місцевому рівні.

В якості лектора виступила начальник фінансового управління міської ради пані Любов Гамак.

Під час навчання учасники дізналися про основні засади бюджетного кодексу, про особливості формування дохідної частини бюджету, про спеціальні фонди місцевого бюджету тощо.

101_0017

В рамках обговорення особливу увагу було приділено участі громадськості в бюджетному процесі. Керівник громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох запропонував обговорити можливість запровадження в Хмільнику бюджетного регламенту, який зобов’яже головних розпорядників коштів, в обов’язковому порядку проводити консультації з громадськістю на основних етапах формування місцевого бюджету. Пані Любов Гамак та окремі депутати міської ради висловили зацікавлення щодо такого нововведення.

101_0019

Після лекції учасники мали можливість поставити питання пані Любов Гамак, на що отримали змістовні та вичерпні відповіді.

На жаль депутати міської ради певною мірою проігнорували можливість підвищити свій рівень знань щодо формування та витрачання місцевого бюджету – на семінарі були присутні лише кілька міських обранців.

Варто зазначити. що навчання відбулося за ініціативи депутата міської ради, голови бюджетної комісії Володимира Шеремети.

101_0020