В ХМІЛЬНИКУ ЗАТВЕРДИЛИ ПОЛІТИКУ ЯКОСТІ ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ МІСЬКОЇ РАДИ

В ХМІЛЬНИКУ ЗАТВЕРДИЛИ ПОЛІТИКУ ЯКОСТІ ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ МІСЬКОЇ РАДИ
28.02.2013
Знак ОкликуВиконавчий комітет Хмільницької міської ради затвердив Політику якості виконавчих органів міської ради. Ми вирішили опублікувати цей документ для обговорення. Від себе хочемо прокоментувати тільки один його пункт:

«Прозорість діяльності виконавчих органів міської ради забезпечується шляхом інформування територіальної громади міста про підготовку, ухвалення та виконання рішень виконкому, розпорядчих документів. Посадові особи приймають рішення виключно після всебічного вивчення максимально можливої кількості фактів».

Можливо після затвердження цього документу діяльність міської влади стане трішки прозорішою? А то, для прикладу,з початку року, на Офіційному сайті міста Хмільника, НЕ БУЛО ОПРИЛЮДНЕНО ЖОДНОГО РОЗПОРЯДЖЕННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ

Але повернемося до самого документу… Приємного читання:

ПОЛІТИКА ЯКОСТІ


виконавчих органів Хмільницької міської ради


Діючи в межах повноважень, встановлених Конституцією та законодавством України, забезпечуючи доступність, прозорість, результативність, професійність, толерантність та постійне вдосконалення своєї роботи працівники виконавчих органів Хмільницької міської ради вважають своєю метою задоволеність усіх мешканців міста якісними та доступними муніципальними послугами, що надаються виконавчими органами міської ради, підвищення рівня взаєморозуміння та співпраці з громадою міста, довіри до міської влади, покращення іміджу міста.

Для досягнення цієї мети, усвідомлюючи власну відповідальність, ми визнаємо необхідність діяльності виконавчих органів Хмільницької міської ради відповідно до таких принципів:

Основою діяльності виконавчих органів Хмільницької міської ради є вивчення вимог, які ставить замовник, забезпечення своєчасного та якісного задоволення потреб громади міста, дотримання вимог та випередження сподівань замовника, поліпшення якості послуг шляхом вивчення рівня задоволення громадян наданими послугами.

Усвідомлюючи свою лідерську роль керівництво виконавчих органів міської ради демонструє високі професійні та людські якості, впроваджує інновації у діяльність виконавчих органів, створює комфортні та безпечні умови праці посадових осіб, персоналу, швидкий та результативний доступ до необхідної інформації, забезпечує умови для заохочення посадових осіб щодо ініціативності, розкриття їх здібностей, підвищення рівня компетентності.

Посадові особи створюють та підтримують творчу та доброзичливу атмосферу всередині організації, постійно підвищують кваліфікацію, а також впроваджують та вдосконалюють систему управління якістю .

Посадові особи виконавчих органів міської ради вважають необхідністю послідовне розширення запровадження процесного підходу в організації, як основи та головного інструменту поліпшення діяльності. Процесний підхід передбачає чітке регламентування обов’язків персоналу, дотримання посадових інструкцій, наскрізне впровадження процесного підходу в діяльності виконавчих органів, а саме: визначення процесів та їх взаємодії , а також управління ними.

Кожен працівник усвідомлює свою роль в організації і є її частиною, головною метою вважає постійне вдосконалення організаційної структури, взаємозв’язків у середині системи та із зовнішнім середовищем.

У виконавчих органах міської ради постійно впроваджуються сучасні технології функціонування інфраструктури.

Прозорість діяльності виконавчих органів міської ради забезпечується шляхом інформування територіальної громади міста про підготовку, ухвалення та виконання рішень виконкому, розпорядчих документів. Посадові особи приймають рішення виключно після всебічного вивчення максимально можливої кількості фактів.

Виконавчі органи міської ради створюють систему взаємовигідних партнерських відносин між органами влади, замовниками та постачальниками з метою належного надання якісних комунальних послуг.