В ХМІЛЬНИКУ ЗБИРАЮТЬСЯ ОБМЕЖИТИ РЕЖИМ РОБОТИ ТОРГОВЕЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

В ХМІЛЬНИКУ ЗБИРАЮТЬСЯ ОБМЕЖИТИ РЕЖИМ РОБОТИ ТОРГОВЕЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ
29.04.2014
regpolВ Хмільнику мають намір обмежити режим роботи «нічних» торговельних закладів. Відповідний проект рішення мають намір винести на розгляд виконавчого комітету Хмільницької міської ради.

В проекті рішення зазначається, що обмежують режим роботи з «метою впровадження державної політики щодо попередження вживання алкогольних та слабоалкогольних напоїв серед населення, впорядкування їх продажу, усунення порушень громадського порядку у нічний час доби, враховуючи складну соціально-політичну ситуацію на території нашої держави, врахувавши подання правоохоронних органів … щодо питань зміцнення законності і правопорядку на вулицях та інших громадських місцях міста Хмільника, ефективної профілактики та боротьби зі скоєнням адміністративних та кримінальних правопорушень, та побажання мешканців міста, висловлені на загальноміській нараді».

Якщо проект рішення буде затверджений, то режим роботи торговельних закладів на території міста Хмільника доведеться обмежити з 24.00 год. до 07.00 год.

Коментар Центру правової інформації та консультації:

Ініціаторам та розробникам такого проекту рішення варто взяти до уваги, що за своєю суттю цей документ є регуляторним актом, тому потребує дотримання процедури, передбаченої законом про регуляторну політику. Спочатку така ініціатива має бути внесена до річного плану регуляторної діяльності, потім має бути оголошення про оприлюднення, оприлюднення самого регуляторного акту, разом з аналізом його регуляторного впливу, потім має бути проведене його громадське обговорення, а вже потім цей проект рішення може бути внесений на розгляд виконавчого комітету міської ради…