В ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ДІЯТИМЕ БУР-ТАБІР

В ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ДІЯТИМЕ БУР-ТАБІР
28.08.2023
Цієї неділі, 27 серпня, в Гуманітарному хабі “Мурашник” відбулася презентація проєкту по ревіталізації (повернення до життя), танцювального майданчика у міському парку, відомого всім під назвою “Клітка”. Якщо дуже коротко, то “Клітка” маєте переродитись у громадський простір, в якому будуть відбуватись різноманітні цікаві і корисні заходи для людей будь-якого віку.

Для проведення відновлювальних робіт до нас у громаду завітав БУР-табір.



БУР — це громадська організація “Будуємо Україну Разом”, яка створює для молоді можливості творити зміни в країні через волонтерство.

Тому долучитись до БУР-табору можуть усі хто палко бажає змінити життя в Україні на краще.



Табір складається з двох основних частин:

  1. Перша частина — це волонтерська або відбудовча частина. Це власне те, заради чого БУР збирає волонтерів у інших громадах і везе їх до нас. Під час цієї частини відновлюється певний об’єкт у громаді і потрібно попрацювати ручками.

  2. Друга частина — це культурно-освітня програма. Під час неї учасники табору «розбудовують» свою голову, розвиваються та отримують новий багаж знань.


Як виглядає звичайний день на БУР-таборі?

  • Прокидаємось та снідаємо

  • Далі ми йдемо на об’єкт, працюємо до обіду, потім маємо час на перекус, а потім ще трохи роботи на об’єкті

  • Після цього є трохи вільного часу на помитися, перепочити і звісно на вечерю

  • А потім йдемо на культурно-освітню програму (це може бути перегляд фільму з подальшим обговоренням, лекція на суспільно-важливу тему або якийсь майстер-клас тощо)




БУР-табір будує стіни в приміщеннях та руйнує їх між людьми. Усе це можливо завдяки суспільно-корисній роботі, заради якої приїздять волонтери, та культурно-освітній програмі, яка склеює нашу спільноту та наповнює кожного, хто був присутній на таборі.

Тож запрошуємо всіх кого це зацікавило записатись у волонтери БУР-табору, щоб вдихнути нове життя в саме “серце” нашого міського парку.

Проєкт реалізується за підтримки Міжнародної організації з міграції та фінансування уряду Республіки Корея.