В ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ПОТРІБНО ІНІЦІЮВАТИ РОЗРОБКУ ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА

В ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ПОТРІБНО ІНІЦІЮВАТИ РОЗРОБКУ ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА
28.08.2020
До такого висновку дійшли представники Хмільницької міської ОТГ під час навчання, яке відбулося 27-28 липня, в рамках проекту «Впровадження нових форм співпраці влади та громадських організацій на місцевому рівні».

Хмільницьку громаду представляли: Олена Черній та Віталій Дорох (громадська організація «ПРАВО», Яків Настасюк (громадська організація «Туристично оздоровча Україна), начальник фінансового управління Тетяна Тищенко, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Наталія Мазур, а також провідний спеціаліст відділу прогнозування та залучення інвестицій управління економічного розвитку та євроінтеграції Наталя Мельник.



Під час роботи, представниками Хмільницької громади було проаналізовано сучасний стан запровадження інструментів громадської участі в Хмільницькій міській ОТГ, зокрема їх нормативно-правове врегулювання, а також використання цих інструментів членами громади на практиці.



Обговорюючи результати аналізу було визначено, що в Хмільницькій міській ОТГ запроваджено значну кількість інструментів громадської участі, але, попри їх наявність, члени громади їх використовують рідко, а окремі – взагалі не використовують.





Зважаючи на таку ситуацію було досягнуто спільної позиції щодо необхідності розробки та реалізації програми розвитку громадянського суспільства, яка, серед іншого, передбачатиме проведення інформаційних та навчальних заходів, а також проведення конкурсу для громадських організацій на фінансування за рахунок коштів бюджету громади.



Таку програму планується розробити та затвердити до кінця 2020 року. Незабаром буде проведено консультативну зустріч з міським головою та запропоновано йому видати відповідне розпорядження, яким буде створено робочу групу та, фактично, розпочато процедуру розробки програми розвитку громадянського суспільства.



Захід відбувся в рамках проєкту «Впровадження нових форм співпраці влади та громадських організацій на місцевому рівні», що реалізується Громадською спілкою "Громадські ініціативи України", за підтримки National Endowment for Democracy (NED).