В ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ СТВОРЕНО МОБІЛЬНІ ПУНКТИ ДОСТУПУ ДО ІНСТРУМЕНТІВ ЕЛЕКТРОННОЇ ДЕМОКРАТІЇ

В ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ СТВОРЕНО МОБІЛЬНІ ПУНКТИ ДОСТУПУ ДО ІНСТРУМЕНТІВ ЕЛЕКТРОННОЇ ДЕМОКРАТІЇ
15.09.2021
Сьогодні, 14 вересня 2021 року, в рамках реалізації проєкту «Розвиток інструментів «civic tech» в Хмiльницькiй громаді», відбулося засідання «круглого столу», під час якого Хмільницький міський голова Микола Юрчишин та голова Ради громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох вручили старостам планшети.



На початку заходу до старост громади звернувся міський голова:

«Ми з вами працюємо в інтересах громади. І в сучасному світі, коли так стрімко йде розвиток цифрових технологій, важливо тримати руку на пульсі всіх суспільних подій. Треба бути відкритими у спілкуванні з жителями, оперативно реагувати на їхні запити. Нехай ці мобільні пристрої стануть вам корисними в роботі та працюватимуть на користь нашій громаді», - побажав міський голова старостам громади.

Віталій Дорох у свою чергу подякував міській раді за допомогу в реалізації цього проєкту та зосередив увагу старост на тому, що, завдяки закупленим планшетам планується створити мобільні точки доступу до інструментів електронної демократії для мешканців сільських населених пунктів, що, в свою чергу, дозволить залучити їх в суспільно-політичне життя громади.

Після офіційної частини заходу експерти громадської організації «ПРАВО» Тарас Носальський та Володимир Плахотнюк обговорили з старостами їх потреби в програмному забезпеченні та налаштуваннях планшетів, визначивши конкретні програми та сервіси, які буде встановлено на планшети.



На завершення голова Ради громадської організації «ПРАВО» зазначив, що незабаром для них планується провести навчання як працювати з функціоналом планшетів, коректно використовувати інструменти електронної демократії та інші мобільні додатки та сервіси.

Захід відбувся в рамках реалізації проєкту «Розвиток інструментів «civic tech» в Хмiльницькiй громаді», що виконується громадською організацією «ПРАВО» в партнерстві з Хмільницькою міською радою, Центром аналізу місцевої політики та Хмільницьким бюро правової допомоги у межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Детальніше про проєкт читайте за посиланнямhttps://cutt.ly/GjWxA5C