В ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ОТГ РОЗРОБЛЯТИМЕТЬСЯ ПРОГРАМА ПІДТРИМКИ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА – громада стала переможницею конкурсу на участь в проекті

В ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ОТГ РОЗРОБЛЯТИМЕТЬСЯ ПРОГРАМА ПІДТРИМКИ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА – громада стала переможницею конкурсу на участь в проекті
03.08.2020
Хмільницька міська об’єднана територіальна громада відібрана за результатами конкурсу до участі у проєкті «Впровадження нових форм співпраці влади та громадських організацій на місцевому рівні». Проєкт реалізується ГО Спілка «Громадські ініціативи України» за підтримки National Endowment for Democracy (NED)

Заявку на участь в конкурсі було підготовлено за ініціативи громадської організації "ПРАВО" та відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради.

Загалом на конкурс надійшло 28 заявок із 15 областей України. Хмільницьку ОТГ було успішно відібрано для участі у проекті в числі інших восьми громад.

В рамках цього проєкту планується розробити та впровадити місцеві програми підтримки громадянського суспільства, які включатимуть в себе дієві механізми співпраці органів місцевого самоврядування з громадськими організаціями та ініціативними групами. Це допоможе зміцнити співпрацю і підвищити ефективність використання ресурсів.

Проєкт складається з навчального компоненту, спільної роботи над локальними програмами розвитку громадянського суспільства в ОТГ та менторського супроводу впровадження змін у громадах. Також буде проведена серія інтеграційних заходів для поглиблення співпраці і обміну досвідом.

Наразі триває підготовка до підписання Меморандуму про співпрацю та проведення протягом серпня – вересня першого етапу проекту – навчальної двохденної зустрічі за участі представників громад.