В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ ОБГОВОРЮВАЛИ ПРОГРАМУ ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА ПРОГРАМУ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ ОБГОВОРЮВАЛИ ПРОГРАМУ ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ ТА ПРОГРАМУ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ
31.03.2017
Нещодавно в Хмільнику відбулося засідання громадської ради при Хмільницькій РДА. На порядок денний виносилися питання патріотичного виховання дітей та молоді, запровадження механізму відшкодування пацієнтам вартості ліків, а також питання надання безоплатної правової допомоги.

По питанню національно-патріотичного виховання виступила пані Наталія Ткачук, керівник апарату РДА, яка розповіла про засади державної політики в цій сфері.



Після її виступу пані Ірина Григус ознайомила учасників засідання з проектом районної соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей і молоді на 2017-2020 роки.



Після активного обговорення громадською радою були надані пропозиції до проекту програми.



Заступник головного лікаря Хмільницького центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Ковальчук ознайомив присутніх із механізмом відшкодування аптекам коштів за ліки. Сам механізм передбачає, що пацієнт спочатку звертається до сімейного лікаря, сімейний лікар виписує рецепт, потім пацієнт звертається в аптечний заклад і платить 70% від ціни препарату, а 30% від вартості відшкодовує аптечному закладу держава.



Про реалізацію проекту, спрямованого на забезпечення мешканців сільських громад первинною правовою допомогою розповів керівник громадської організації "ПРАВО" Віталій Дорох, який повідомив, що зараз розробляється районна програма забезпечення правовою допомогою сільського населення та запропонував долучитися до обговорення і надати конкретні пропозиції до цієї програми.