В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ, ПІСЛЯ ОБ’ЄДНАННЯ, МОЖЕ ЛИШИТИСЯ ТІЛЬКИ 2 ГРОМАДИ

В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ, ПІСЛЯ ОБ’ЄДНАННЯ, МОЖЕ ЛИШИТИСЯ ТІЛЬКИ 2 ГРОМАДИ
05.05.2015
111В Хмільницькому районі, після проведення реформи місцевого самоврядування, може залишитися лише 2 громади. Про це заявив під час засідання робочої групи керівник громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох.

Під час заходу він презентував напрацювання експертів громадської організації «ПРАВО» щодо кількості та конфігурації майбутніх об’єднаних громад Хмільницького району. Зокрема, в своїй доповіді пан Віталій зазначив, що в своїй роботі експерти користувалися Методикою формування спроможних територіальних громад, яку було затверджено Кабінетом Міністрів України.

100_1749

Відповідно до Методики в Хмільницькому районі може бути утворено тільки 2 потенційних адміністративних центри: Хмільник та Уланів. Інші територіальні громади наразі не мають відповідного потенціалу для того щоб їх визнали адміністративними центрами.

222

Ідею створення двох об’єднаних громад підтримав і народний депутат України Петро Юрчишин, який також взяв участь в засіданні робочої групи.

100_1759

Наразі це лише пропозиція, а не остаточний варіант Перспективного плану формування територій громад. Варто зазначити, що Перспективний план розробляється обласною адміністрацією, потім має бути погоджений обласною радою, а потім – затверджений Кабінетом Міністрів України.

100_1750