В ШКОЛАХ ЗАПРОВАДЖУЮТЬ ХРИСТИЯНСЬКУ ЕТИКУ

В ШКОЛАХ ЗАПРОВАДЖУЮТЬ ХРИСТИЯНСЬКУ ЕТИКУ
27.03.2015
завантаженняВ новому навчальному році хмільницькі школярі, як і всі школярі Вінницької області, вивчатимуть християнську етику.

Про це, з посиланням на заступника голови Вінницької ОДА Ігоря Івасюка, повідомила газета «Я та МІСТО».

Представники духовенства області позитивно оцінили запровадження такої практики, адже вони вважають, що християнська етика ознайомить, викладеними в Біблії основами християнства і в жодному випадку не агітуватиме за жодну конфесію. Саме цей курс, на їх думку, допоможе пробудити моральність в підростаючому поколінні.

Планується, що християнську етику діти почнуть вивчати з 5-го класу та матимуть не більше одного уроку в тиждень. Також Ігор Івасюк зазначив, що християнська етика, як навчальний предмет не матиме конфесійної ангажованості, і викладатимуть її не священнослужителі, а педагоги.

Інформація для роздумів:

Стаття 35 Конституції України визначає наступне:

Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої…

Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова.