ВАРТІСТЬ ПАСАЖИРСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ – СЛОВО ЗА ВИКОНКОМОМ

ВАРТІСТЬ ПАСАЖИРСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ – СЛОВО ЗА ВИКОНКОМОМ
27.02.2015
imagesВ Хмільнику відбулися консультації з громадськістю щодо можливого підняття вартості проїзду в маршрутних таксі міста. Під час обговорення лунали різні думки: які схвалювали таку ініціативу, а також такі, що засуджували. Були закиди в бік перевізників щодо неякісного обслуговування та хамства водіїв. Також були запевнення, що піднімати вартість проїзду просто необхідно, бо подорожчала вартість пального.

Але до одностайного рішення так і не прийшли. Це питання буде вирішуватися на засіданні виконавчого комітету, яке, за словами міського голови, мало відбутися сьогодні.

Нагадуємо, що виконавчий комітет має намір погодити вартість проїзду в маршрутках міста на рівні 3 гривень 50 копійок. Поки виконавчий комітет вирішує робити це чи ні, перевізники вдалися до своєрідного страйку, не випустивши сьогодні на маршрут жодного автомобіля.

Варто зазначити, що експерти громадської організації «ПРАВО», а також окремі працівники міської ради, схиляються до того, що подібне рішення є регуляторним актом, затвердження якого потребує дотримання певної процедури. Якщо цієї процедури не дотриматися, то таке рішення вважатиметься незаконним і має бути скасоване.

Чи піде виконавчий комітет на свідоме порушення закону – наразі невідомо.