«ВІД ІДЕЇ ДО УСПІХУ. МІСЦЕВІ ІНІЦІАТИВИ ЗМІНЮЮТЬ ЖИТТЯ УКРАЇНСЬКИХ ГРОМАД-2021»

«ВІД ІДЕЇ ДО УСПІХУ. МІСЦЕВІ ІНІЦІАТИВИ ЗМІНЮЮТЬ ЖИТТЯ УКРАЇНСЬКИХ ГРОМАД-2021»
26.07.2021
Впродовж 23-24 липня, у Вінниці, відбувся Форум «Від ідеї до успіху. Місцеві ініціативи змінюють життя українських міст-2021». Форум організований Громадською спілкою «Громадські ініціативи України». Участь в Форумі взяв експерт громадської організації «ПРАВО» Тарас Коваль.

Форум, вже традиційно, був присвячений розвитку громадських організацій та ініціатив, що працюють на місцевому рівні, в українських містах та територіальних громадах.

Щороку на форумах Спілки учасники/ці знаходять партнерів, нові ідеї та натхнення для роботи в своїх громадах. Це відбувається під час панельних дискусій, майстер-класів та неформального спілкування.



Цьогоріч учасники/ці Форуму мали можливість поговорити про ідеї та рішення для розвитку громад, ділилися ідеями та готовими рішеннями про те, що місцева влада та громадські організації можуть робити спільно для покращення життя місцевих жителів, надання якісних послуг, творення нових просторів, залучення до громади людей, ідей та інвестицій.

Під час двох днів форуму лідери громадянського суспільства, органів місцевого самоврядування активісти, волонтери, журналісти та соціально відповідальний бізнес змогли обмінятись думками, обговорити можливості і перспективи співпраці в умовах можливостей, які відкрила адміністративно-територіальна реформа.

Під час панельних дискусій було обговорено конкретні вже працюючі в українських громадах інструменти взаємодії влади та громадянського суспільства, а саме: локальні програми розвитку громадянського суспільства, центри розвитку громад, агенції регіонального розвитку громад, інститути розвитку міст інші приклади синергії.