ВІДБУЛИСЯ ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ МЕРЕЖІ ПРАВОВОГО РОЗВИТКУ

ВІДБУЛИСЯ ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ МЕРЕЖІ ПРАВОВОГО РОЗВИТКУ
08.02.2022
Наприкінці січня 2022 року відбулися загальні збори Мережі правового розвитку. Участь в зборах взяв експерт громадської організації «ПРАВО» Тарас Носальський.



Під час зборів учасники спілки напрацювали операційний план, за яким МПР працюватиме у 2022 році.

Разом з виконанням завдань, спрямованих на розвиток спроможності членських організацій, у 2022 році спілка продовжить посилювати правову спроможність громад, пропонуватиме їм спеціалізовані послуги.



Мережа правового розвитку – це спілка організацій громадянського суспільства, які сприяють людиноцентричному правосуддю шляхом надання безоплатної правової допомоги, правової просвіти, стратегічної адвокації та впровадження інших інструментів посилення правових можливостей з 2009 року. Громадська організація «ПРАВО» є членом громадської спілки «Мережа правового розвитку».

Сьогодні спілка об’єднує організації з більшості регіонів України. Ці організації, на базі яких створені офіси Мережі, надають населенню базову інформацію з правових питань, активно співпрацюють з місцевим самоврядуванням для дослідження та розв’язання проблем громад, впроваджують альтернативні способи вирішення конфліктів, розвивають громади та місцеве лідерство.

Щомісяця до офісів Мережі та через її онлайн сервіси за правовою допомогою звертаються тисячі людей. Широким є спектр правової проблематики, з якою працюють юристи Мережі: це і земельні, і трудові, і соціальні, і сімейні справи.

Стратегічні напрями роботи Мережі правового розвитку:

  • Управнення (управоспроможнення) людини, що передбачає формування критичної маси людей, які знають свої права, спроможні та вмотивовані їх реалізовувати

  • Експертно-правова підтримка громад – через створення умов для розбудови громад, спроможних вирішувати свої проблеми правовим шляхом

  • Інституційна спроможність Мережі – розбудова злагодженої спілки організацій громадянського суспільства, що діє в інтересах громади.