"Відкрита громада" повертається: відновлюємо важливий сервіс для мешканців

"Відкрита громада" повертається: відновлюємо важливий сервіс для мешканців
10.08.2024

В ресурсному центрі “Мурашник”, 6-7 серпня, відбулась робоча зустріч представників громадської організації “ПРАВО” та уповноважених за роботу з сервісом “Відкрита громада”. Предмет зустрічі — відновлення роботи сервісу “Відкрита громада”. 

Зробимо невеличкий екскурс в історію питання.

Сервіс “Відкрита громада” дозволяє мешканцям зручно за допомогою комп’ютера чи смартфона повідомити органи місцевої влади, про якусь наявну у громаді проблему, а органам влади допомагає швидко відреагувати та розв’язати цю проблему. 

Наприклад, людина бачить, що десь відсутній люк. Водоканал просто фізично не може щодня перевіряти чи на місці всі каналізаційні люки. Людина бере телефон і прямо на місці публікує на карті сервісу “Відкрита громада” повідомлення про проблему та одразу вказує точне місце знаходження.

Повідомлення надходить до організації, яка відповідальна за цей люк і проблему швидко ліквідують.

Хмільницька громада приєдналась до цього сервісу наприкінці 2021 року.

Для цього були прийняті відповідні рішення місцевої влади, визначені відповідальні.

Справа зрушила з місця, люди почали користуватись сервісом, повідомляти про проблеми, які оперативно розв’язувались.

Але 24 лютого 2022 року розпочалось повномасштабне вторгнення і сервіс вимкнули з метою убезпечити місто, бо основу цього сервісу складає карта України. Вимкнення цього сервісу відбулось по всій Україні.

Проте досить швидко розібравшись, що карта цього сервісу не надасть жодних додаткових даних, яких не можна отримати з інших відкритих джерел, роботу сервісу було відновлено.

Але все-таки війна внесла свої корективи і сервіс у Хмільницькій громаді так і не зміг запрацювати. Причиною стали зміни, які відбулись у Хмільницькій міській раді. Хтось з працівників виїхав за кордон, когось мобілізували, хтось звільнився і сервіс завис.

Але, оскільки перший місяць роботи сервісу показав, що і для жителів громади, і для влади використання цього сервісу дуже корисне, ми вирішили, що треба відновлювати його роботу. Саме тому і відбулась ця робоча зустріч.

За результатами зустрічі прийнято рішення внести деякі зміни у рішення виконавчого комітету міської ради, щоб визначити нових відповідальних осіб та провести для них навчання з користування сервісом.

Тож невдовзі сервіс відновить свою роботу для блага всіх жителів громади.

Коли сервіс відновить свою роботу ми повідомимо про це на своєму сайті та сторінці організації у соціальній мережі “Фейсбук”, а також ви зможете про це взнати на офіційному сайті Хмільницької міської ради.

ВАЖЛИВО!!! Сервіс “Відкрита громада” спочатку називався “Відкрите місто”. Після зміни назви розробники, на жаль, ще не всюди внесли зміни, тож якщо ви потрапите на сайт який буде зватись “Відкрите місто” не лякайтесь це той самий сервіс що і “Відкрита громада”. Сподіваємось, розробники швидко виправлять це прикре непорозуміння.

Цей матеріал опубліковано в рамках проєкту «Мурашник Hub»: громадська активність для змін», що реалізується громадською організацією “ПРАВО”  за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.