ВІДНОВЛЕНА МЕРЕЖА ПРАВОВИХ КОНСУЛЬТАНТІВ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ ГРОМАДИ РОЗПОЧИНАЄ РОБОТУ

ВІДНОВЛЕНА МЕРЕЖА ПРАВОВИХ КОНСУЛЬТАНТІВ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ ГРОМАДИ РОЗПОЧИНАЄ РОБОТУ
25.04.2024

Впродовж останніх місяців Громадська організація “ПРАВО” активно працювала над відновленням своєї мережі правових консультантів, які працювали у сільських населених пунктах Хмільницької громади та допомагали місцевим жителям отримати якісну безоплатну правову допомогу.

На жаль, мережа майже припинила роботу через епідемію Covid та повномасштабне вторгнення.

Сьогодні відбувся останній навчальний захід для нових Правових консультантів, і вони розпочинають свою важку, але дуже шляхетну волонтерську справу.

Протягом навчання Правові консультанти занурились у світ Прав людини та місцевого самоврядування, отримали інструменти для зміцнення громадського контролю та участі у процесах прийняття рішень.

Вони вивчали, як права, закріплені в Конституції України та міжнародних документах, можуть бути реалізовані на місцевому рівні, відчуваючи себе частиною великої зміни.

Ми щиро віримо, що діяльність Правових консультантів не лише покращить доступ до правосуддя, для мешканців сільських населених пунктів Хмільницької громади, але й стимулює громадську активність і залученість мешканців до розв'язання місцевих проблем, перетворюючи їх з пасивних спостерігачів у активних учасників демократичного процесу, що запустить новий рівень взаємодії між громадянами та владою.

Також ми дякуємо Хмільницькій міській раді, яка виявилась надійним партнером у відновлені цієї мережі та активно сприяє її розвитку.

Ну і, головне, — наші Правові консультанти не будуть покинуті напризволяще, бо Громадська організація “ПРАВО” буде підтримувати їх всім своїм експертним та ресурсним потенціалом.

Формування мережі правових консультантів та їх навчання відбувається в рамках реалізації проєкту “Інституційна спроможність в умовах війни: долаємо нові виклики” який реалізується громадською організацією “ПРАВО”, за підтримки проєкту «Фенікс», що виконується Фондом Східна Європа коштом Європейського Союзу.