ВІННИЦЬКА ОДА ГРУБО ПОРУШИЛА ПОСТАНОВУ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ВІННИЦЬКА ОДА ГРУБО ПОРУШИЛА ПОСТАНОВУ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
10.12.2015
завантаженняВінницька ОДА порушила постанову Кабінету Міністрів України, якою визначається механізм сприяння проведенню громадської експертизи. Такого висновку дійшли експерти громадської організації «ПРАВО».

Громадською організацією «ПРАВО» ще в жовтні було надіслано до Вінницької ОДА пропозиції за результатами проведення громадської експертизи. Відповідно до постанови КМУ пропозиції мали б бути розглянуті на найближчому засіданні колегії облдержадміністрації. Але цього зроблено не було: за інформацією, яку було розміщено на сайті Вінницької ОДА засідання колегії відбулося 10 грудня. Жодного запрошення щодо участі в засіданні колегії, жодного повідомлення про його проведення експертами громадської організації «ПРАВО» отримано не було.

На думку експертів організації це є грубим порушенням Постанови КМУ. Наразі готуються скарги щодо дій посадових осіб Вінницької ОДА.

Для довідки:

Експертами громадської організації «ПРАВО» було проведено громадську експертизу діяльності Вінницької облдержадміністрації щодо дотримання нею вимог законодавства під час розробки перспективного плану формування громад Вінницької області. Під час проведення громадської експертизи було виявлено, що Вінницька ОДА майже повністю проігнорувала Методику формування спроможних громад.