ВЛАДА ЗРОБИЛА ЩЕ ОДИН КРОК ЩОДО РЕФОРМУВАННЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

ВЛАДА ЗРОБИЛА ЩЕ ОДИН КРОК ЩОДО РЕФОРМУВАННЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ
19.07.2014
conceptКабінет Міністрів України затвердив План заходів щодо реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Планом заходів передбачається розробити концептуальні пропозиції щодо внесення змін до Конституції України, до Бюджетного, Податкового та Земельного кодексів, виборчого законодавства, а також щодо законодавчого врегулювання порядку вирішення питань адміністративно-територіального устрою України.

План заходів передбачає внесення змін до низки законів України, зокрема: «Про органи самоорганізації населення», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про місцеве самоврядування в Україні», а також розробку та затвердження нових, наприклад, «Про місцеві органи виконавчої влади».

Також План заходів передбачає розробку навчальних програм для посадових осіб органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад та державних службовців з питань децентралізації фінансової системи, зміцнення матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування, утворення регіональних робочих груп з підготовки перспективного плану формування територій громад відповідного регіону, а також проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади із залученням представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій, міжнародної технічної допомоги.

Всі зазначені в Плані заходи з реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування мають бути здійснені на протязі 2014 року.

Варто зазначити, що План заходів затверджено на реалізацію Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, яку було затверджено Кабінетом Міністрів України 1 квітня 2014 року.

Віталій Дорох


Громадська організація «ПРАВО»