ВЛАСНИКАМ «РИБНОГО» МАГАЗИНУ ПРОДОВЖИЛИ ЗЕМЕЛЬНУ УГОДУ ТІЛЬКИ НА ТРИ МІСЯЦІ

ВЛАСНИКАМ «РИБНОГО» МАГАЗИНУ ПРОДОВЖИЛИ ЗЕМЕЛЬНУ УГОДУ ТІЛЬКИ НА ТРИ МІСЯЦІ
11.09.2014
завантаженняПід час пленарного засідання міської ради депутати відмовили в продовжені дії договорів земельного сервітуту на 5 років підприємцям, термін дії угод яких добігає кінця, обмежившись тільки трьома місяцями.

Серед інших і власники «Рибного магазину», який свого часу став каменем спотикання між керівництвом міста та окремими депутатами.

Міські обранці обмежилися 3 місяцями через незрозумілу ситуацію із застосуванням земельного сервітуту під час виділення землі для ведення підприємницької діяльності.

Як було зазначено під час пленарного засідання, інспекція сільського господарства провела перевірку та внесла близько 20 клопотань з проханням виправити ситуацію: на думку інспекції міська рада перевищила повноваження, не маючи законних підстав для укладання земельного сервітуту.

Також було озвучено, що зараз ця справа знаходиться в прокуратурі.

Таким чином все залежатиме від висновку прокуратури: якщо він буде позитивний, то депутати зможуть продовжити термін дії земельного сервітуту на 5 років. Якщо ні – то доведеться шукати вихід з ситуації, щоб уникнути порушень чинного законодавства.