ВПЛИНУТИ НА ЗАРПЛАТИ МЕРІВ МИ НЕ МОЖЕМО…

ВПЛИНУТИ НА ЗАРПЛАТИ МЕРІВ МИ НЕ МОЖЕМО…
02.02.2013
3130Так прокоментував ситуацію з зарплатнями мерів міст Вінниччини заступник губернатора Вінниччини з фінансових і бюджетних питань Володимир Барецький в інтерв’ю газеті «33-й канал».

Зокрема він зазначив:

«Вплинути на зарплати мерів ми не можемо, бо міськради — орган колективний і за їхні рішення всіх оптом в тюрму не посадиш. Тому зарплати в міських радах і загалом по місцевому самоврядуванню значно вищі, ніж у районних і обласній державній адміністраціях. Губернатору нещодавно присвоєно 3-й ранг держслужбовця, і він має офіційний оклад 5 312 гривень, а отримує зі всіма надбавками до 7 тисяч. Голова райдержадміністрації отримує 3103 гривень, його заступники — 2948 гривень, начальник райуправління — 2793 гривень».

Для порівняння: за інформацією відділу бухгалтерського обліку Хмільницької міської ради, середньомісячна заробітна плата міського голови за 2012 рік з врахуванням матеріальної допомоги на оздоровлення та вирішення соціально-побутових питань – 7164,62 грн. Рішенням міської ради міському голові було встановлено надбавку в розмірі 50% посадового окладу «за високі досягнення у праці та виконання особливо важливої роботи»