Враження тижня: як "Мурашник" об'єднує громаду

Враження тижня: як "Мурашник" об'єднує громаду
26.08.2024

Минулого тижня Ресурсний центр «Мурашник», що діє за підтримки громадської організації «Право», став джерелом нових знань та розвитку, розуміння та підтримки, творчості та натхнення. На наших відвідувачів і відвідувачок чекали різноманітні заходи, заняття та активності.

 

Майстер-клас з виготовлення патріотичних брошок

 

В понеділок в "Мурашнику" панувала справжня творча атмосфера. На зустрічі Жіночого кола майстриня Ольга Кононець провела натхненний майстер-клас з виготовлення патріотичних брошок. Учасниці не лише захоплено створювали прикраси за запропонованими зразками, але й дозволили собі полинути у творчий процес, створюючи ще більше виробів, експериментуючи з різними техніками. Це було справжнє відкриття нових талантів та можливостей в дружній атмосфері Жіночого кола. 

 

 

Зустріч з партнерами

 

У вівторок до нас завітали поважні гості — директор Карітас Стрийської єпархії Володимир Мамчин разом з фахівчинею Інною Мамчин та представницями команди Благодійного фонду "Карітас Вінниця". Під час зустрічі ми мали нагоду не лише познайомитися, але й обмінятися досвідом та ідеями. Отець Володимир поділився цінними знаннями та прикладами успішного соціального служіння, які практикуються у Карітас. Подібні зустрічі наголошують на значущості комунікації та взаємної підтримки між організаціями, що сприяють згуртованості та надають психосоціальну допомогу людям.

 

 

Заняття “Емоційний SOS” для дітей

В рамках програми "Емоційний SOS" від Благодійного Фонду "Карітас Вінниця" відбулося чергове заняття "Дитячого клубу". Психологині фонду, Алла та Роксана Решетник, провели активну сесію, де діти займалися рухливими вправами для зняття психоемоційної напруги, що особливо важливо в умовах війни. Маленькі учасники та учасниці фантазували про "уявні місця", де відчувають себе затишно, а потім відображали свої мрії у яскравих малюнках на папері. Це заняття дозволило дітям відволіктися від буденних турбот і знайти внутрішній спокій. Ми вдячні психологиням за їхній творчий підхід і підтримку в цей непростий час.

 

 

Клуб настільних ігор  

В "Клубі настільних ігор" відбулася нова інтригуюча зустріч для молоді. Цього разу керівниця клубу, майстриня настільних ігор, Даша Попадюк, провела захоплюючу гру "Captain Sonar". Учасники та учасниці поринули у світ стратегічних пригод, де вміння координувати дії підводного човна стало ключем до перемоги. Команди змагалися у вирі подій, перевіряючи свою сміливість і командний дух! 

 

Заняття "Батьківство без стресу”

Цього тижня відбулася перша зустріч у рамках програми "Батьківство без стресу", яку провели психологині з чеської гуманітарної організації "Людина в біді" Оксана Терещук та Олена Камінська. Програма, розроблена з урахуванням сучасних викликів батьківства, охоплює різноманітні теми, що сприяють розумінню поведінки дітей і поліпшенню відносин у сім'ї. Протягом трьох зустрічей батьки отримають корисні інструменти і знання, які допоможуть їм стати впевненішими і більш ефективними у своїй ролі. Це стане важливим кроком на шляху до гармонійного та успішного виховання.

 

Майстер-клас з пошуку інформації про свій родовід

 

Майстер-клас з дослідження родоводу, що пройшов  нашому ресурсному центрі, став справжнім відкриттям для всіх учасників та учасниць. Камілла Косенко поділилася своїм безцінним досвідом, навчила ефективним методам пошуку інформації про предків і розповіла, які документи можуть стати в пригоді. Зустріч була насичена жвавим спілкуванням і питаннями, що надихнули багатьох присутніх на продовження пошуків коренів своєї родини. Ця подія дала учасникам та учасницям важливі інструменти для глибшого розуміння історії власного роду, ставши важливим кроком у відновленні зв’язку з минулим і традиціями предків.

 

 

Зустріч “Кола підтримки”

У нашому ресурсному центрі відбулася чергова зустріч групи "Коло підтримки" з психологинею чеської гуманітарної організації "Людина в біді" Оксаною Терещук. Ця зустріч була присвячена самопізнанню та розумінню своїх емоцій через кольори. Пані Оксана ознайомила учасниць з методиками майндфулнесу, усвідомленості та свідомого сприйняття, які можна застосовувати самостійно.

Інформаційна зустріч з дитячою гінекологинею від Ініціативної групи жінок Хмільника

Ініціативна група жінок Хмільника провела в нашому просторі зустріч з дитячою гінекологинею Ольгою Пробончук для всіх жінок та підліткінь громади. На заході були висвітлені важливі теми, та розвінчані міфи і стереотипи, що існують навколо теми. Захід проводився в рамках проєкту «Посилення голосу жінок в громадах», що реалізується Громадською організацією ВІСЬ м.Вінниця у партнерстві з CARE.Ukraine.

 

 

Гітарний гурток

Гітарний гурток – це справжнє свято музики, творчості та креативу. Тут завжди панує позитивна енергія та відбувається щось захоплююче. Ми безперечно переконані, що наша молодь талановита та неординарна!

 

Шаховий клуб

В нашому шаховому клубі стратегії та інтелект перетворюються на захопливу гру. Тут кожна партія — це нова можливість проявити свою майстерність, що робить кожну зустріч унікальною та незабутньою.

 

Суспільно-корисні роботи

 

Наш центр продовжує організовувати суспільно корисні роботи, зокрема плетіння сіток для ЗСУ. Це не лише забезпечує важливу підтримку армії, але й сприяє формуванню духу єдності та підтримки серед учасниць.

 

 

Велозаїзд до Дня Незалежності України

До Дня Незалежності України велоклуб "Хмільник на педалях" організував урочистий велозаїзд. Учасники, вбрані в національні кольори та з прапорами, проїхали містом, зупиняючись біля історичних пам'яток і важливих місць. По дорозі вони дізналися багато цікавих фактів і історій, пов’язаних з боротьбою українців за незалежність. Завершили свій маршрут у парку імені Шевченка, де відсвяткували цей особливий день з смачними десертами!

 

Кіноклубний фестиваль українського кіно

 

Увечері на честь свята відбувся особливий кінопоказ просто неба. Символічно, що переглядали фільм "День Незалежності", який переніс глядачів та глядачок у святкову атмосферу 31-ї річниці відновлення української державності. Цей день став символом стійкості нації в умовах війни. У центрі сюжету – звичайні українці та їх історії, які переплітаються, створюючи справжню мозаїку одного дня життя країни. Щиро дякуємо нашим партнерам та друзям, організаторам молодіжного проєкту "Chill по місту" за чудову організацію та проведення цього незабутнього перегляду в парку! Фестиваль відбувається за підтримки Українського культурного фонду та Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

 

 

Велозаїзд “За здоров’ям”

 

Цього тижня у нас відбулось аж дві поїздки. В другу ми поїхали, щоб потренуватись та покращити здоров’я.

 

Оскільки ми намагаємось щоразу збільшувати дальність наших поїздок, то цього разу ми вже проїхали майже 25 км, побачили цікаві та гарні місця і добре відпочили на природі з чистим повітрям.

 

Ресурсний центр "Мурашник" завжди радий вітати нових та постійних учасників та учасниць на наших подіях. Ми активно працюємо над розвитком громади, підтримуючи ініціативних мешканців і їх динамічні проєкти, що відкривають нові можливості для розвитку та налагодження важливих зв'язків. Слідкуйте за нашими новинами та долучайтеся до заходів! Ваші ідеї та участь є для нас надзвичайно важливими, адже завдяки спільним зусиллям ми досягаємо значних результатів.

 

Координаторка ресурсного центру “Мурашник”

Юлія Килосова