Виконавчий комітет Хмільницької міської ради не пристав на пропозиції громадської ради

Виконавчий комітет Хмільницької міської ради не пристав на пропозиції громадської ради
16.06.2011
16 червня 2011 року відбулося засідання виконавчого комітету Хмільницької міської ради. Серед питань, які розглядалися під час засідання, були пропозиції громадської ради при виконавчому комітеті Хмільницької міської ради щодо внесення змін до Порядку сприяння проведенню громадської експертизи та Порядку проведення консультацій з громадськістю. Виконавчий комітет відхилив пропозиції громадської ради…

Необхідність внесення змін до зазначених документів базується на висновках експертів громадської організації «ПРАВО», що вбачають в діючій редакції норми, які дискримінують окремі інститути громадянського суспільства та ставлять під загрозу можливість впливу громадськості на процес прийняття рішень з актуальних питань місцевого розвитку.

Такі дії виконавчого комітету Хмільницької міської ради ставлять під загрозу можливість налагодження ефективної співпраці між інститутами громадянського суспільства та міською владою міста Хмільника.

Згідно Положення про громадську раду, рішення виконавчого комітету, прийняте за результатами розгляду пропозицій громадської ради, не пізніше ніж у десятиденний строк після його прийняття, в обов'язковому порядку доводиться до відома членів громадської ради та громадськості шляхом його оприлюднення на офіційному сайті міста Хмільника та в інший прийнятний спосіб. Інформація про прийняте рішення має містити відомості про врахування пропозицій громадської ради або причини їх відхилення.

Тепер варто почекати 10 днів та ознайомитися з офіційною причиною відмови…