ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ВИБАЧИВСЯ ПЕРЕД ХМІЛЬНИЧАНАМИ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ВИБАЧИВСЯ ПЕРЕД ХМІЛЬНИЧАНАМИ
16.07.2015
aa_59510210_big_Виконавчий комітет Хмільницької міської ради вибачився перед хмільничанами за стан доріг по вулицях Пирогова та Івана Богуна, назвавши це – тимчасовими незручностями.

Про це повідомляє Офіційний сайт міста Хмільника.

Зокрема в повідомленні зазначається, що в жовтні 2013 року управління житлово-комунального господарства та комунальної власності уклало з ПП «БК Промінь» два договори підряду на реконструкцію дороги по вул. Пирогова та частину дороги по вул. Івана Богуна.
Відповідно до умов зазначених договорів ПП «БК Промінь» мало б виконати всі ремонтні роботи протягом жовтня-грудня 2013 року на свій ризик, власними силами, засобами та матеріалами. Через несприятливі погодні умови у 2013 році роботи не були розпочаті, тому із вказаною фірмою було укладено додаткові угоди до вищевказаних договорів, згідно яких ПП «БК Промінь» зобов’язане було виконати роботи з реконструкції доріг у період з березня по травень 2014 року.

Проте станом на грудень 2014 року умови договорів підрядником все ще не були виконані.

Враховуючи те, що будівельні роботи з реконструкції доріг проведені із порушеннями та не завершені у визначені строки, управлінням ЖКГ та КВ міської ради було подано позовні заяви до Господарського суду Вінницької області про розірвання договорів підряду.
Внаслідок розглядів справ у суді продовження робіт на двох важливих дорогах міста неможливо продовжувати, адже договори в судовому порядку не розірвано та не встановлено об’єми частково виконаних робіт. Подані підрядником акти виконаних робіт не погоджені інженером з технічного нагляду в установленому законом порядку, внаслідок чого не прийняті управлінням ЖКГ та КВ міської ради.

На сьогоднішній день розгляд справ у суді триває. У подальшому необхідно буде перерахувати кошториси проектно-кошторисної документацій та повторно оголосити Державні закупівлі. Проте, останню крапку у цій справі має поставити Господарський суд Вінницької області.