ЯК ІДЕ РОЗСЛІДУВАННЯ КРИМІНАЛЬНОЇ СПРАВИ ПРО ПІДРОБКУ РІШЕНЬ МІСЬКОЇ РАДИ?

ЯК ІДЕ РОЗСЛІДУВАННЯ КРИМІНАЛЬНОЇ СПРАВИ ПРО ПІДРОБКУ РІШЕНЬ МІСЬКОЇ РАДИ?
01.09.2015
завантаженняХмільничани пам'ятають гучну справу про підробку рішень міської ради щодо виділення земельних ділянок для індивідуального будівництва. Після того, як депутатська комісія викрила все це неподобство, прокуратура порушила кримінальну справу.

Потім була дуже цікава прес-конференція у Вінниці, під час якої працівники правоохоронних органів запевнили, що слідство вже добігає кінця і незабаром буде оприлюднено його результати.

Все це відбувалося ще в 2013 році. На жаль, жодної інформації про перебіг розслідування ні депутатам міської ради, ні, тим більше – громадськості Хмільника надано не було.

Зрозуміло, що багато хто не бажав миритися з таким станом речей, в тому числі й депутат міської ради пан Олег Долін, який звернувся до лідера ВО «Батьківщина» пані Юлії Тимошенко зі скаргою на умисне затягування слідства.

Реакція пані Тимошенко не забарилася і вона переслала звернення Генеральному прокурору, який, в свою чергу, переслав його в обласну прокуратуру з вимогою провести перевірку.

14.07.15р 001лист ГПУ 001

Після того, як перевірку таки було проведено виявилося, що кримінальну справу про підробку рішень міської ради… закрито ще рік тому. 30 вересня 2014 року слідчим Рибаком було прийнято рішення про закриття кримінальної справи у зв’язку… з відсутністю складу кримінального правопорушення!

Варто зазначити, що за результатами перевірки цієї справи було встановлено, що вказане рішення слідчим було прийнято передчасно з порушенням вимого Кримінально процесуального кодексу України.

В зв’язку з цим постанову про закриття кримінальної справи було скасовано, а матеріали направлено Хмільницькому прокурору з вимогою прийняти законне рішення в розумні строки.

прокуратура 001

То ж зараз саме від Хмільницького прокурора залежить подальша доля розслідування. Чи буде передано справу до суду, а чи знову буде закрито «у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення»? Чи не затягнеться слідство знову на кілька років, а потім справа тишком-нишком закриється? Час покаже.