ЯК ПРАЦЮВАЛИ ДЕПУТАТИ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ?

ЯК ПРАЦЮВАЛИ ДЕПУТАТИ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ?
05.08.2015
image43636571В Хмільнику громадські експерти оприлюднили результати моніторингу ефективності діяльності депутатів Хмільницької міської ради з моменту, коли їх обрала громада. Моніторингом був охоплений період з листопада 2010 до квітня 2015 року. Фактично моніторингом був охоплений термін в неповних 5 років діяльності кожного депутата.
Зараз можна подивитися, що «напрацювали» за ці 5 років міські обранці, причому – кожен індивідуально, так як законодавством передбачено значні повноваження депутатів місцевих рад, а не просто ходити на пленарні засідання чи бути присутніми на засіданнях комісій чи депутатських фракцій.
Експерти, які проводили моніторинг, визначили в Законі України «Про статус депутатів місцевих рад» права та обов’язки наших міських обранців та перевірили на скільки вони цими правами користуються та як ці обов’язки виконують, а саме:

  • Чи інформує депутат міську раду про результати проведеного ним дослідження громадської думки?

  • Чи користується депутат в своїй роботі правом надіслати депутатський запит?

  • Чи користується депутат в своїй роботі правом надіслати депутатське звернення?

  • Чи користується депутат в своїй роботі правом вимагати усунення порушень законності і встановлення правового порядку в виконавчих органах міської ради та її посадових осіб?

  • Чи інформує раду та її виконавчі органи про результати обговорення свого звіту, зауважень і пропозицій, висловлених виборцями на адресу ради та її органів?

  • Чи користується депутат в своїй роботі правом ставити запитання для розгляду радою?

  • Чи користується депутат в своїй роботі правом вносити на розгляд ради та її органів проекти рішень з питань, що належать до їх відання?

  • Чи є у депутата помічники-консультанти?


Отже, пропонуємо результати моніторингу. Знайдіть свого депутата і подивіться, як він представляв ваші інтереси, як члена територіальної громади… А потім було б непогано запитати: а, власне, чому?