Як проводять дозвілля діти під час карантину…

Як проводять дозвілля діти під час карантину…
17.12.2010
Школи міста закрито на карантин. Тож вільного часу у школярів вдосталь. Поки батьки на роботі, учні молодших та середніх класів проводять своє дозвілля так, як вважають за потрібне: грають в сніжки, натирають один одному обличчя холодним снігом, гуляють по кризі на міському ставку, бавляться петардами.

Нещодавно п’ятеро дітлахів, кидали запалені петарди під автомобілі поблизу Білого дому. Це не поодинокий випадок, постріли цих засобів піротехніки можна почути і в міському парку і на вулицях міста, і в інших місцях.

Дуже часто діти ходять без головних убрань, а інколи й зовсім без верхнього одягу. Пояснення цьому одне – вони безпризорні. Батьки на роботі, тому не бачать, чим займаються їхні чада протягом дня. Цілком очевидно, що така поведінка може призвести до травмування, опіків, обмороження та інших нещасних випадків. Діти нічим не зайняті, а енергію та вільний час потрібно витрачати.

Тож чи допоможе карантин зупинити хвилю грипу у місті, якщо школярі й надалі будуть себе так поводити? Можливо, було б краще, все ж таки, щоб учні перебували на заняттях в теплих класах, під наглядом вчителів і «гризли граніт науки»?
Ангеліна Сидорук