ЯК ВПО МОЖУТЬ ПРОЯВИТИ СЕБЕ В СУСПІЛЬНО-ПОЛІТИЧНОМУ ЖИТТІ ГРОМАДИ?

ЯК ВПО МОЖУТЬ ПРОЯВИТИ СЕБЕ В СУСПІЛЬНО-ПОЛІТИЧНОМУ ЖИТТІ ГРОМАДИ?
03.05.2023
Як ВПО можуть проявити себе в суспільно-політичному життя громади? Відповідь на це питання шукали учасники діалогу, який відбувся в гуманітарному хабі «Мурашник». Захід відбувся в рамках реалізації проєкту «Лабораторії творчого діалогу в громадах», що реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки «U-LEAD з Європою».



Участь діалоговій зустрічі взяли посадові особи Хмільницької міської ради, представники місцевих громадських організацій, внутрішньо-переміщені особи, а також наші гості, які завітали до Хмільника спеціально для участі в цьому заході, а саме: Юрій Степанець – голова Правління громадської спілки «Громадські ініціативи України» та Марія Юзькова – регіональна координаторка проєкту «Лабораторії творчого діалогу в громадах» у Вінницькій області.



Після знайомства, яке відбулося на початку заходу, присутні мали можливість виявити ключові проблеми, які впливають на участь ВПО в суспільно-політичному житті, а також намагалися знайти шляхи вирішення цих проблем. За результатами зустрічі було напрацьовано кілька тем, які можна буде пропрацювати під час наступних зустрічей. Тобто, як зазначили організатори заходу, це не остання подібна зустріч в рамках проєкту «Лабораторії творчого діалогу в громадах»: надалі заплановано ще одну, під час якої можна буде конкретизувати проблемні питання для їх подальшого вирішення.



Трішки передісторії: 9 березня 2023 року двоє працівниць міської ради: Наталія Мазур, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю та Катерина Дешева, заступник начальника - начальник відділу адресних соціальних допомог та компенсацій Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради взяли участь у тренінгу з теми: "Практики діалогового підходу в роботі органів місцевого самоврядування".

Захід відбувся в межах проєкту «Лабораторії творчого діалогу в громадах», що реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки «U-LEAD з Європою».

Хмільницька громада є учасницею цього проєкту разом із 120 громадами України.