ТО ЯКІ Ж ФЕСТИВАЛІ МАТИМУТЬ ПЕРСПЕКТИВУ В ХМІЛЬНИКУ?

ТО ЯКІ Ж ФЕСТИВАЛІ МАТИМУТЬ ПЕРСПЕКТИВУ В ХМІЛЬНИКУ?
17.10.2018
Сьогодні В Хмільнику відбулося засідання «круглого столу», під час якого експерти громадської організації «ПРАВО» презентували пропозиції щодо графіку здійснення фестивальної діяльності в Хмільнику.


Ідеї проведення саме таких фестивалів сформувалися після опрацювання експертами організації результатів проведення фокус-групових досліджень, участь в яких взяли посадовці міської ради, представники громадських організацій, місцеві краєзнавці, гості міста тощо.

Варто зазначити, що розпорядженням міського голови було створено робочу групу, завданням якої є напрацювання графіку проведення загальноміських заходів та фестивалів в місті Хмільнику. Тож всі запропоновані ідеї фестивалю будуть подані до робочої групи з подальшим затвердженням графіку виконавчим комітетом міської ради.

Зважаючи на актуальність цієї тематики, ми вирішили не обмежуватися проведенням круглого столу, а продовжити обговорення ідей проведення фестивалів в місті Хмільнику на нашому сайті. Пропозиції та зауваження просимо залишати в коментарях. Отже, ми пропонуємо включити до графіку проведення фестивалів такі заходи:

  • «Живий вогонь»


Мета фестивалю: забезпечити надійний ринок для місцевих підприємців, які працюють в сфері надання послуг, громадського харчування тощо.

  • «Весняні мелодії»


Мета фестивалю: створити святковий настрій в центрі міста, «витягнути» відпочиваючих з санаторіїв, забезпечивши таким чином ринок для суб’єктів, які здійснюють «виносну» торгівлю сувенірами, продуктами харчування тощо.

  • «Фестиваль хмелю»


Мета фестивалю: забезпечити надійний ринок для місцевих підприємців, які працюють в сфері надання послуг, громадського харчування тощо.

  • «Рибний» фестиваль»


Мета фестивалю: забезпечити надійний ринок для місцевих підприємців, які працюють в сфері надання послуг, громадського харчування тощо.

  • «Фестиваль національних кухонь міст-побратимів»


Мета фестивалю: поширити інформацію про курорт Хмільник за кордоном, забезпечити надійний ринок для місцевих підприємців, які працюють в сфері надання послуг, громадського харчування, створити умови для виходу місцевого бізнесу на міжнародний рівень тощо.

  • Фестиваль «До пива»


Мета фестивалю: забезпечити надійний ринок для місцевих виробників, які виробляють продукцію, що традиційно вживається до пива (копчена риба, сири, ковбасні вироби тощо), а також підприємців, які працюють в сфері вуличної (виносної) торгівлі. Цей фестиваль має проводитися з обов’язковою участю місцевого виробника пива «Радой», що дозволить збільшити продажі пива та слугуватиме для виробника додатковою рекламою.

  • Щорічна конференція лікарів, які спеціалізуються на лікуванні хвороб опорно-рухового апарату


Мета заходу: залучити до популяризації інформації про цілющі властивості курорту Хмільник лікарів з інших міст, які, в свою чергу, рекомендуватимуть курорт своїм пацієнтам.

Захід відбувся в рамках проекту ”Хмільник туристичний: робимо перші кроки”, що реалізується Хмільницькою міською радою, в партнерстві з громадською організацією «ПРАВО» за фінансування Уряду Канади через Фонд підтримки ініціатив з демократичного врядування та розвитку проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС).

Проект ПРОМІС впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.