ЯКІСНА ОСВІТА В ГРОМАДІ – ЧЕРЕЗ ЕФЕКТИВНИЙ ДІАЛОГ З ГРОМАДСЬКІСТЮ – розпочинаємо реалізацію нового проєкту

ЯКІСНА ОСВІТА В ГРОМАДІ – ЧЕРЕЗ ЕФЕКТИВНИЙ ДІАЛОГ З ГРОМАДСЬКІСТЮ – розпочинаємо реалізацію нового проєкту
19.08.2021
Після проведення адміністративно-територіальної реформи до складу Хмільницької міської територіальної громади увійшло 41 населений пункт, з яких – 40 сільських. На території громади знаходиться 22 загальноосвітні школи, в яких навчається 4754 учні. Причому 4 з цих шкіл знаходиться в місті Хмільнику, а 18 – в сільських населених пунктах. В міських школах навчається 3156 учнів, а в сільських – 1598 учнів. Середня вартість навчання одного учня міської школи становить 21404 гривень, а одного учня сільської школи – 49481 гривень.

Зрозуміло, що рано чи пізно, в громаді постане питання оптимізації мережі навчальних закладів. Але цей процес, якщо брати до уваги досвід інших громад, може бути дуже болісним для громади, що може спричинити виникнення соціальних конфліктів.

Цього можна було б уникнути, якщо максимально залучити представників громадськості до процесу розробки місцевої політики в сфері загальної середньої освіти, а також до розробки Плану оптимізації освітньої мережі в Хмільницькій міській територіальній громаді.

Саме тому громадська організація «ПРАВО» розробила проєкт «Якісна освіта в громаді – через ефективний діалог з громадськістю», реалізація якого вже розпочалася в нашій громаді.

Ця ініціатива реалізуватиметься в рамках проєкту «Громадськість за демократизацію» за сприяння Європейського Союзу (https://tinyurl.com/ywt3yveh), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій.

Незабаром відбудеться презентація проєкту, тому, якщо вам цікаво, що саме планується зробити в рамках його реалізації, слідкуйте за оголошеннями на нашому сайті.

Ця публікація була підготовлена в рамках проєкту «Громадськість за демократизацію» за сприяння Європейського Союзу (https://tinyurl.com/ywt3yveh), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю громадської організації «ПРАВО» і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу».