ЯКИМИ БУДУТЬ ПРАВИЛА УТРИМАННЯ ТВАРИН В ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ?

ЯКИМИ БУДУТЬ ПРАВИЛА УТРИМАННЯ ТВАРИН В ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ?
22.01.2020
Сьогодні відбулося засідання робочої групи з розробки Правил утримання домашніх та інших тварин і поводження з ними на території населених пунктів Хмільницької міської об’єднаної територіальної громади. Участь в засіданні взяли посадові особи Хмільницької міської ради, очільниця громадської організації «Планета добра» Людмила Шевченко, експерти громадської організації «ПРАВО» Олена Черній та Віталій Дорох, а також волонтер Корпусу Миру США в Україні Коллін Кіндіґ.



Під час засідання було проведено мозковий штурм щодо виявлення ключових проблем, які існують в Хмільницькій громаді та суттєво впливають на утримання домашніх тварин, зокрема котів та собак.

Спільно було визначено, що такими проблемами є відсутність контролю за популяціями котів та собак, не встановлено порядок вакцинації тварин, в тому числі й безпритульних, не визначенні місця для вигулу собак, не встановлено порядок перебування тварин на загальноміських територіях, не визначено порядок утилізації трупів тварин, в тому числі безпритульних, а також не визначено суб’єкт, який реагував би на надзвичайні ситуації, причиною яких є тварини тощо.

Це не вичерпний перелік проблем, які було виявлено та обговорено. Більше того: учасники засідання погодилися, що варто провести додаткові консультації з членами громади через мережу Фейсбук. Зараз відповідне опитування вже розміщено на фейсбук-сторінці громадської організації «Планета добра».

Також експертна громадської організації «ПРАВО» Олена Черній презентувала членам робочої групи інтернет-ресурс «Реєстр домашніх тварин», після чого учасники робочої групи обговорили можливість запровадження подібного ресурсу в Хмільницькій громаді.